Søndag trodde hoppsjefen at gulljentas karriere var over. Mandag tok hun OL-gull

Av

Et lite døgn før Maren Lundby tok sitt historiske hoppgull fryktet flere i det norske støtteapparatet at 23-åringens karriere var over.

DEL

Søndag kveld fikk den norske storfavoritten et særdeles ublidt møte med den sørkoreanske snøen på trening. Lundby mistet balansen i landingen og gikk stygt over ende.

Midt i gulljubelen et døgn etter røpet hoppsjef Clas Brede Bråthen at støtteapparatet fryktet at det hadde gått riktig ille da Lundby lå i snøen på sletta.

– Gjermund (Lunder, personlig trener) var helt sikkert på at karrieren var over. Nå er ikke vi kjent for å være spesielt optimister, men jeg for min del var helt sikker på at korsbåndet røyk og at dett var dett, sa Bråthen til NTB og andre norsk medier.

– Da hofta hennes viste seg å være forslått, tenkte jeg at det heller ikke kunne gå. Men vi har verdens beste team. Vi har den beste fysioterapeuten og de beste treneren, fortsatte han.

Skotrøbbel

Bråthen mener det stygge fallet setter Lundbys to gullhopp i et helt eget lys.

– Det Maren gjorde i det siste hoppet er sykt med tanke på det som skjedde i går. Hun hopper bakken ned i snøvær og klinker på et nedslag etter nesten å ha ødelagt karrieren sin på å gjøre det samme i går, sa hoppsjefen.

Søndagens fall var for øvrig trolig årsaken til at det ble ytterligere dramatikk for Lundby i timene før mandagens renn. Før prøveomgangen ble det nemlig oppdaget at gulljentas ene hoppsko var brukket bak.

I hui og hast fikk det norske støtteapparatet utbedret skaden. Det kan ha berget både Lundbys OL-gull og helse.

Kunne endt i Tande-kopi

Daniel André Tande fikk ødelagt sine sjanser til å vinne fjorårets hoppuke av lignende problemer med utstyret. Kongsberg-gutten var i tillegg nær ved å falle stygt i Bischofshofen.

På spørsmål om Lundby kunne lidd samme skjebne, sa Bråthen:

– Ja, det kunne hun definitivt gjort. Hun hadde nok gjort det.

Han skrøt uhemmet av støtteapparatet som rutinemessig oppdaget den ødelagte skoen.

– De er så nøye. Alt blir sjekket. Ingenting er overlatt til tilfeldighetene.

(©NTB)

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags