Maren sesongåpnet med andreplass

Av

Maren Lundby endte som nummer to under verdenscupåpningen i Lysgårdsbakken i Lillehammer fredag. Tyske Juliane Seyfarth vant suverent med to knallhopp.

DEL

Lundby var godt fornøyd med sitt første hopp på 97 meter, men selv med et svev på 99,5 meter i finaleomgangen var hun ikke i nærheten av å hamle opp med Seyfarth.

Tyskeren gjorde svev på 98,5 og 97 meter i normalbakken (HS98) i Lillehammer. Med det tok hun sin første verdenscupseier 12,6 poeng foran fjorårets suverent beste kvinnelige skihopper. Sara Takanashi fra Japan ble treer.

Fikk troen tilbake

Lundby klarte dermed ikke å gjenta bedriften fra i fjor. Da vant hun fredagsrennet og tok sin første seier på norsk jord. Derimot gjorde hun som hun gjorde både lørdag og søndag i fjor, da hun også tok annenplassen.

– Jeg er kjempefornøyd. Det var en veldig fin start på sesongen. Jeg har litt mer troen på meg selv nå, sa hun til NRK etter finalehoppet.

Lundby lå hele 13,9 poeng bak Seyfarth etter det første hoppet.

Blant de øvrige norske leverte Anna Odine Strøm, som har bodd på Raufoss og fortsatt har familie på Toten, en god forestilling med sine hopp på 87,5 og 89,5 meter. 20-åringen hoppet seg opp fra 13. til 10. plass.

Bra av Ingebjørg

Ingebjørg Saglien Braaten fra Etnedal gjorde et godt førstehopp. 19-åringen landet på 81 meter og lå som nummer 18 etter første omgang. I finalen hoppet hun 74 meter og falt ned til 27.-plass i sin verdenscupdebut.

Silje Opseth hoppet ikke langt nok med sine 70,5 meter og kvalifiserte seg ikke til finaleomgangen. Det var en solid nedtur for Opseth som hoppet 83,5 meter i prøveomgangen.

– Jeg ble vel litt ivrig, sa en gråtkvalt Opseth til NRK.

Fredagens renn var det første av tre konkurranser på Lillehammer denne helgen. Lørdag hopper kvinnene i samme bakke, og søndag skal de i aksjon i den store bakken. Etter søndagens renn kåres en vinner av Lillehammer-trippelen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags