Maren Lundby vant kvalifiseringen og bobler av sjøltillit

Maren Lundby under kvalifiseringen i Granåsen onsdag kveld.

Maren Lundby under kvalifiseringen i Granåsen onsdag kveld. Foto:

Av

Maren Lundby var best i kvalifiseringen i Granåsen og økte ledelsen i Raw Air-sammendraget med et hopp hun kalte «sånn passe». Det bør skremme rivalene.

DEL

Foran torsdagens Raw Air-avslutning i Granåsen har den norske hoppdronningen 26,8 poeng til gode på tyske Katharina Althaus. Alt tyder dermed på at den ferske verdensmesteren blir historiens første kvinnelige vinner av turneringen.

Selv Lundby innser at hun under normale omstendigheter har seieren i lomma. 26,8 poeng skal være mer enn nok til å holde rivalene på avstand.

– Det burde være det, men alt kan skje. Jeg tørr ikke innkassere noe i det hele tatt, sa 24-åringen til NTB etter onsdagens kvalifisering.

Tyske Katharina Althaus er Lundbys tøffeste konkurrent i sammendraget. Torsdag var hun imidlertid bare femte best i kvalifiseringen. Hun tapte ytterligere 7,7 poeng til den norske verdenscuplederen.

Tredjeplasserte Daniela Iraschko-Stolz har hele 59,3 poeng opp til Lundby i sammendraget.

Sjøltillit

Maren Lundby tok dermed et nytt steg mot sammenlagtseier og en solid slump premiepenger på en dag langt fra alt stemte i bakken. Kvalifiseringshoppet på 128,5 meter ga hun merkelappen «sånn passe».

Likevel måtte konkurrentene se 24-åringen foran seg på resultatlista.

– Jeg tror det er det som gir meg litt selvtillit, at jeg vet at jeg ikke hele tiden trenger å vise mitt beste for å henge med. Det gir litt mer ro i kroppen, sa Lundby.

– Blir det ro i kroppen når det skal avgjøres torsdag?

– Da blir det nok mer nerver, men det er det alltid når det er konkurranse, smilte Lundby.

En rev

Landslagstrener Christian Meyer kunne glede seg over at alle de norske er kvalifisert for avslutningsrennet. Han er imponert over at Lundby vinner selv på en dag uten klaff.

– Hun er en rev til å komme seg foran, sa han.

Eva Pinkelnig fra Østerrike hadde det lengste hoppet i kvalifiseringen med 130 meter, men Lundby hoppet sine 128,5 meter fra en lavere avsats og fikk 1,1 poeng mer.

Funnet formen

Silje Opseth har for alvor funnet formen. Med 126,5 meter ble hun nummer seks i kvalifiseringen, mens Anna Odine Strøm hoppet 121,5 og ble nummer ti.

– Jeg koser meg i bakken for tiden, smilte Opseth til NTB.

– På en fornøydskala fra en til ti er jeg vel på fem-seks, sa Anna Odine Strøm etter sitt kvalifiseringshopp.

Anna er ikke helt fornøyd med det hun gjør på hoppkanten, men påpeker at det er små ting som skal til.

– Granåsen er en bakke som skiller godt, og det blir en spennende konkurranse her i morgen. Men jeg er 98,7 prosent sikker på at Maren (Lundby) stikker av med sammenlagtseieren i Raw Air, sa Anna Odine.

Ingebjørg Saglien Bråten ble nummer 21 etter sitt hopp på 114 meter, mens Karoline Røstad ble nummer 39 og var nest sist av dem som kvalifiserte seg. Hun hoppet 101 meter.

Sov hele veien

Ingebjørg hoppet sine første hopp i Granåsen denne dagen, men det gikk likevel bra.

– Det tar alltid litt tid før du finner rytmen i en ny bakke, men det gikk helt greit, mente Ingebjørg. Hun lot seg ikke stresse av å reise med buss fra Lillehammer til Trondheim på formiddagen.

– Nei, jeg sov hele veien. Jeg har et veldig godt sovehjerte, sa Etnedal-jenta.

Karoline Røstad måtte vente lenge før hun var garantert deltakelse i rennet.

– Det var litt nervepirrende, men jeg er ekstremt glad for at jeg får hoppe i morgen. Det holdt akkurat, og det var kjempeheldig, sa hun til NRK.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags