Maren ladet batteriene hos mamma

Maren Lundby i kvalifiseringen til Raw Air hopping i Holmenkollen Lørdag.

Maren Lundby i kvalifiseringen til Raw Air hopping i Holmenkollen Lørdag. Foto:

Av

Hoppdronningen Maren Lundby kom hjem fra VM med flate batterier. Hjemme hos mamma Kristin ble det etterlengtet søvn og hvile.

DEL

Lørdag beviste Lundby at dagene hjemme på Bøverbru etter alle solemerker ga overskuddet hun trenger i jakten på å bli tidenes første kvinnelige Raw Air-vinner. I lurvete forhold slo hun nærmeste konkurrent med seks og en halv meter i kvalifiseringen i Kollen.

Kjempehoppet på 133,5 meter sendte verdensmesteren fra Seefeld i klar ledelse i Raw Air-sammendraget, all den tid også kvalifiseringene teller der. Den tyske toeren Katharina Althaus har allerede 8,6 poeng å ta igjen foran søndagens renn.

Den norske Raw Air-favoritten ser kort og godt råsterk ut, men innrømmer at hun kom sliten hjem etter å ha innfridd som skyhøy gullfavoritt og tatt tre medaljer i Seefeld.

– Jeg var litt utladet, for jeg sov veldig lite den uka i Seefeld. Da jeg så kom hjem, var det veldig godt å slappe av, lade batteriene og senke skuldrene, sier Lundby til NTB.

Ro fant hun hjemme hos mamma Kristin på Bøverbru.

– Jeg har vært hos mamma to dager denne uken. Jeg tror jeg sov mest, så det var ikke så mye selskap i meg, ler 24-åringen.

Blåste i alle retninger

Lundby sier hun nå føler seg klar til å gyve løs på siste del av sesongen. Samtidig kom hun usikker til lørdagens kvalifisering i Holmenkollen.

– Jeg var faktisk litt usikker, for jeg hoppet noen imitasjoner i går og i dag, og de var faktisk skikkelig dårlige. Men det fungerte i bakken, og da er det greit, smiler Lundby.

Fasiten viser at det gikk mye mer enn greit. 133,5 meter ga storfavoritten en drømmestart på Raw Air. På toppen skjønte samtidig Lundby at det langt fra var gitt at hun skulle hoppe bakken ned i vindkulene.

– Jeg var litt spent, for det blåste veldig mye i alle retninger, og jeg tror ikke jeg hadde så veldig gode forhold heller, sa hun.

– Du fryktet at det kunne bli trøbbel?

– Ja, og jeg slet litt over kulen og fikk ikke helt kontakt med skiene, men heldigvis tok det bra av nedover likevel, sa hoppdronningen.

Må bevare overskuddet

Søndag fortsetter Raw Air med nytt renn i Holmenkollen, før sirkuset forflytter seg til Lillehammer og Trondheim. Ni konkurransehopp på seks dager, der samtlige teller i sammendraget, venter.

Den slags hardkjør har verken Lundby eller konkurrentene opplevd maken til tidligere.

– Mot slutten av uka begynner du nok å kjenne det litt på overskuddet, og vanligvis har vi litt fysisk trening mellom konkurransehelgene. Det har vi ikke tid til nå, og da blir det en litt annen følelse i beina etter hvert. Det gjelder å prøve å opprettholde den fysiske og mentale biten hele tiden, sier Lundby om det som venter.

Foran inneværende sesong la hun inn ekstra doser med fysisk trening nettopp med tanke på kjøret som venter. Det skal hun få betalt for nå.

– Jeg håper det. Det var derfor jeg gjorde det sånn, men det behøver ikke å slå bra ut, sier 24-åringen, som var spent på om batteriene var ladet nok etter VM. De første svarene tyder på den saken er godt ivaretatt.

– Så får vi bare se om det holder ut hele turneringen, smiler Lundby.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags