Thomas (18) overrasket over å bli kåret til landets største talent

Thomas Aasen Markeng er av Aftenposten kåret til landets største hopptalent.

Thomas Aasen Markeng er av Aftenposten kåret til landets største hopptalent. Foto:

Aftenposten kåret denne uka Thomas Aasen Marken til landets største hopptalent. – Jeg hadde aldri sett for meg at jeg skulle toppe lista, sier 18-åringen fra Lensbygda.

DEL

Aftenposten har spurt ti eksperter og treneren om hvem som er de største talentene under 20 år i norsk hoppsort. Øverst på lista troner junioren fra Lensbygda.

– Det er artig, da, og definitivt noe å ta med seg videre. Det gir inspirasjon til å trene enda litt hardere og bli enda litt bedre, sier Thomas Aasen Markeng.

I Aftenpostens begrunnelse heter det at 18-åringen allerede har kommet svært langt i utviklingen. Sist vinter vant han eliteklassen i norgescupen klart foran mange vesentlig eldre hoppere.

Videre heter det at «dette er en hopper med et enormt potensial, som kan ta han til et topp internasjonalt nivå i løpet av noen år».

– Det er selvfølgelig morsomt å høre, og et bevis på at hardt arbeid over tid har gitt resultater, sier totningen.

Til helga starter sesongen for fullt med kontinentalcup på Lillehammer. Lensbygda-hopperens ambisjoner er å kjempe i toppen. Det samme i junior-VM i Finland seinere på vinteren.

– Der er målet å ta en medalje. I tillegg håper jeg å få prøve meg i verdenscupen i løpet av vinteren, sier Thomas Aasen Markeng.

15 år gamle Thea Minyan Bjørseth fra Lensbygda er også blant de ti største hopptalentene i landet ifølge Aftenpostens kåring. Det med Tuva Bakkemo fra Gjøvik skiklubb i langrenn.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags