– Planen er at jeg skal prøve hoppskiene igjen. Jeg klarer ikke å sitte og se på skihopping. Jeg klarer ikke leve med det enda, så jeg får gjøre et forsøk til, sier Gangnes til NTB.

For fjerde gang kjemper Kolbukameratene-hopperen seg tilbake fra korsbåndsskade. Han trosser de medisinske rådene om å legge opp.

Operasjonen i november var vellykket. Totningen er inne i en tøff periode med opptrening.

Vil så gjerne tilbake

– Er det VM i Seefeld neste vinter som holder deg i gang?

– Egentlig ikke. Den største drivkraften er å komme tilbake og pushe dette laget (hopplandslaget) til nye høyder. Det handler om å stå på seierspallen igjen. Det vil krone comebacket. Om det er som nummer én, to eller tre spiller ingen rolle, bare jeg er på pallen igjen i en eller annen sammenheng. Jeg skal fighte for å prege denne sporten igjen, sier hopperen som nekter å gi seg.

– Det er nå jeg har mulighet til å prøve og ikke minst realisere drømmen. Jeg kom tilbake sist høst, og alt lå til rette for en god sesong. Jeg var på god vei da jeg ble nummer to i NM. Jeg vil så gjerne tilbake, for jeg følte at jeg ikke fikk vist fram at jeg var tilbake. Det har jeg så lyst til å vise. Dette er lidenskapen min. Det er vanskelig å legge vekk noe man bryr seg så mye om, fortsetter Gangnes.

Få har vært gjennom flere skademareritt enn den tapre 28-åringen. Den siste korsbåndskaden ødela hele OL-sesongen. Sportssjef Clas Brede Bråthen hentet raskt inn Gangnes i støtteapparatet rundt landets beste hoppere.

– Jeg har vært usikker på om jeg skulle gjøre comeback, så ærlig skal jeg si at jeg har vært. Dråpen som fikk det til å renne over, var da jeg fikk være med gutta litt og se hva jeg egentlig går glipp av, sier Gangnes.

– Du savner gutta. Du savner livsstilen. Livet som toppidrettsutøver er ganske digg. Du kjenner på det når du er tilbake i miljøet.

Ser ikke mot Beijing-OL

Selv uten Gangnes har hopplandslaget herjet i vinter. Det ble laggull både i skiflygings-VM og OL i Pyeongchang.

– Jeg hadde et mål om å være blant de fire som var på laget både i OL og skiflygings-VM. Det har vært rart å følge med fra sidelinjen. Jeg følte jeg var så nær å være der, men fikk aldri muligheten til å prøve, sier Gangnes.

– Så nå ser du mot Beijing-OL om fire år?

– Nei, så langt seg jeg ikke. Går ting bra og flyter på, kaster jeg ikke inn håndkleet, men jeg begynner å bli såpass oppi årene at jeg må ta periode for periode. Og jeg vet ikke hvor lang denne (comeback)perioden blir. Først skal jeg på ski, så får vi se om det fungerer, sier Gangnes.

Bare tre måneder er gått siden kneoperasjonen, men Kolbukameratene-hopperen er allerede oppe i elleve treningsøkter i uka.

– Alt fra husmortrim til blodsvette, illustrerer Gangnes.

– Det er en dørgende kjedelig periode der jeg bygger muskler og får opp igjen styrken i kneet. Smertene er borte.

Hopper igjen i august

– Når kan du teste hoppskia igjen?

– Det blir til høsten, kanskje rundt august måned, sier Gangnes.

Heldigvis kommer han seg på ski før den tid.

– Jeg får ikke kjøre på alpinski nå, men vi har planer om skikjøring i mai. De fysiske testene avgjør om jeg får lov, men det er den første milepælen jeg har satt.