Totens Tøffeste fortsetter – med to energibunter som nye eiere

Arne Jørgen Skurdal i Reiseliv Gjøvikregionen Ringerike dytter i gang de nye eierne av Totens Tøffeste; Lars Elton Myhre (t.v.) og Øivind Lie.

Arne Jørgen Skurdal i Reiseliv Gjøvikregionen Ringerike dytter i gang de nye eierne av Totens Tøffeste; Lars Elton Myhre (t.v.) og Øivind Lie. Foto:

Lars Elton Myhre (34) og Øivind Lie (41) overtar hele konseptet Totens Tøffeste. Duoen lover at arrangementet skal leve videre, og kanskje blir det noen nyheter også.

DEL

Begge går for å være rike på både initiativ, ideer og ikke minst energi. Nå skal tidligere toppalpinist Lars Elton Myhre og Øivind Lie – kanskje best kjent som Servicemester'n – ta Totens Tøffeste videre, og forhåpentligvis mot nye høyder.

– Vi har en stund kjent på det at det ideelle hadde vært å få arrangementet over på andre hender. Da Lars og Øivind meldte sin interesse, var vi ikke fryktelig lei oss, sier den lokale reiselivssjefen, Arne Jørgen Skurdal, med et smil.

– Vi gleder oss veldig. Dette er noe vi brenner for, sier de to nye «eierne» av arrangementet, som får sin ilddåp 21. september 2019. Da går den tredje utgaven av arrangementet av stabelen.

Stor suksess

Totens Tøffeste var signalprosjektet til Arrangementutvikling Gjøvik Hadeland, etter en idé av Odd Christian Hagen. Målet var 1000 deltakere og 5000 tilskuere i et spektakulært terrenghinderløp i Gjøvik.

Første året samlet det seg 850 «tøffe totninger» med start og mål i Storgata. I høst var det rundt 1200 deltakere med start og mål på Gjøvik gård. Om det ikke var 5000 tilskuere langs løypa gjennom Gjøvik sentrum, på Hovdetoppen og rundt om på Fastland, var det sannelig ikke mye om å gjøre.

– Ja, arrangementet har vært en stor suksess begge år, med Lars som prosjektleder begge årene. Vi er trygge på at Totens tøffeste nå blir videreført, med flinke folk til å styre det, fortsetter Skurdal.

Etter et lite underskudd første året, ble det et tilsvarende lite overskudd i år. Det betyr at de nye eierne overtar et bo fra Reiseliv Gjøvikregionen Ringerike som står i null. Omsetningen det siste året var på rundt 850.000 kroner.

Øivind Lie (t.v.) og Lars Elton Myhre er klare for tunge men morsomme oppgaver med Totens Tøffeste.

Øivind Lie (t.v.) og Lars Elton Myhre er klare for tunge men morsomme oppgaver med Totens Tøffeste. Foto:

Kreative gutter

Med store utgifter, blant annet til logistikk, leie og tidtaking, er det ikke noe de nye eierne kommer til å bli rike av.

– Men det er lagt et godt grunnlag til å drifte sunt videre. I tillegg er dette kreative gutter som plutselig vil finne på noe mer. Det hadde gledet oss stort, sier Arne-Jørgen Skurdal, som presiserer at «turistkontoret» fortsatt vil bidra med støtte til arrangementet.

– Jeg vet jo hva jeg går til. Første året var det ikke akkurat mindre jobb enn forventet. Selv om en del ting ble enklere andre året, er det ganske krevende for en person med full jobb ved siden. Det er bra at vi nå blir to. Vi kan spille på hverandre og dytte arrangementet et steg videre.

  Eierforhold

  Lars Elton Myhre og Øivind Lie, som begge er svært aktive i den store alpingruppa i Gjøvik skiklubb, vil stifte et selskap, enten et aksjeselskap eller en frivillig organisasjon som vil stå som arrangør av Totens Tøffeste. I tillegg vil Toten Treningssenter bli med som samarbeidspartner.

  – Forskjellen blir ikke så stor. Jeg har hatt et eierforhold til det fra dag én, kjempet for hver krone inn og hver krone ut. Det som er spesielt med slik prosjekter er at alt du planlegger og jobber med hele året, skjer på én dag. Jeg gleder meg til å ha noen til å dele hverdagene med og pushe på med energi i de tyngste fasene, innrømmer Lars.

  Øivind Lie er begeistret for hele konseptet og synes ikke det var et vanskelig valg å ta.

  – Det som allerede er skapt, er så bra, omtalen og tilbakemeldingene er bare positive og arrangementet er bygd opp og satt i system. Totens Tøffeste er for alle. Som Lars sier, «det tøffeste er å delta».

  Et kick som trigger

  – Det er givende å jobbe med slik prosjekter, spesielt den dagen ser du at det funker. Det er et kick, og det er det som trigger. Jeg føler vi har god kontroll med ok økonomi i bunn. Samtidig er det alltid spennende å se hvordan det går, ikke minst hvor mange som deltar. Det er jo selve x-faktoren oppe i det hele, supplerer Lars.

  Duoen er allerede godt i gang med både planlegging og ideer.

  – Datoen neste år er spikret. Det blir også denne gang på lørdagen i markensuka. Vi er i dialog med Gjøvik-Marken, og det ser ut til at start og mål blir på Gjøvik gård. Det fungerte veldig bra i år, fortsetter Lars.

  Allerede fredag blir det åpnet for påmelding til neste års Totens Tøffeste.

   Bobler av ideer

   – Det bobler av ideer i toppen, innrømmer Øivind. Han påpeker at det opprinnelige arrangementet er viktigst, men gutta sysler med tanken om både et asfaltløp og vinterhinderløp innendørs i Fjellhallen.

   I tillegg til ringvirkninger til både næringslivet og reiselivet i byen, har Totens Tøffeste de to siste årene bidratt med 100.000 kroner til lokale klubber for dugnadsinnsats.

   – Vi merker at det er en stor positivitet til å bidra og støtte, det gjelder både frivillig innsats og på sponsorsiden. Totens Tøffeste er en snakkis blant folk, sier Lars Elton Myhre.

   Han legger ikke skjul på at det betyr mye å få med kompisen Øivind Lie med på laget, og ikke minst dra nytte av hans kompetanse og brede maskinpark.

   – Det er moro å være med på å skape noe, og ikke minst er det en stor opplevelse å være i Gjøvik etter at alle er i mål. Da ligger mestringsfølelsen som en sky over byen, sier Øivind Lie, som vanlig full av engasjement.

   Send tekst og bilder «

   Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

   Artikkeltags