Stort dressurstevne på Toten

Premieutdeling i klasse LA søndag med vinner Lise Paulsen Stenberg, Toten Hestesportsklubb til venstre.

Premieutdeling i klasse LA søndag med vinner Lise Paulsen Stenberg, Toten Hestesportsklubb til venstre. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Toten Hestesportsklubb har i helga arrangert kombinert lands- og distriktsstevne i dressur sammen med Starum Hestesportsklubb på Norsk Hestesenter, Starum.

DEL

Det har til sammen vært 120 startende fordelt på de to dagene, og hver rytter rir et eller flere program på 7–8 minutter og med ulik vanskelighetsgrad hver. Dette er et årlig arrangement som rideklubbene gjennomfører sammen.

Årets stevne er det tredje i rekken, og vi begynner å bli godt samkjørte nå, sier stevneleder Berit Hovsveen og leder i Toten Hestesportsklubb, som allerede nå begynner å planlegge neste års stevne.

Stort løft

Stevnet er et stort løft for rideklubbene og krever mye organisering og planlegging. Det rides på to baner, og det trengs folk i mange ulike roller før og under stevnet.

Alt i alt har over 30 personer vært i sving med forberedelser og gjennomføring av stevnet. I tillegg må klubbene booke inn mange dressurdommere. Flere av disse kommer langveisfra og kjører mange timer for å dømme på Starum.

Arrangørene har også jobbet iherdig med å få inn sponsorer, og har møtt stor velvilje fra lokale bedrifter. Premieutdeling foregår uten hest etter hver klasse foran sponsorveggen.

Konkurransearenaen på Starum ligger flott til med utsikt over Mjøsa.

Konkurransearenaen på Starum ligger flott til med utsikt over Mjøsa.

Lokale plasseringer

Beate Galligani Dalane fra Gjøvik Rideklubb tok storeslem og kom på førsteplass i de fire vanskeligste klassene. Lise Paulsen Stenberg fra arrangørklubben Toten Hestesportsklubb klassen med flest deltakere både lørdag og søndag.

Det var også flere lokale ryttere som både vant enkeltklasser og fikk gode plasseringer. Stevnet inngikk dessuten som siste del og finale i Oppland Rytterkrets sin lag-cup i dressur, og cupen ble vunnet av Stav Kjøre- og Rideklubb. Toten Hestesportsklubb ble nummer to, og Hadeland Ride- og Kjøreklubb nummer tre.

Vellykket arrangement

Været har vært på arrangørenes side i år.

– Deltakere, dommere og publikum er fornøyde med stevnet. Starum har en fantastisk beliggenhet med utsikt over Mjøsa og mange tilreisende skryter av lokalitetene her, sa stevneleder Berit Hovsveen.

– Vi har ikke fått en eneste klage på noe, alle har vært veldig fornøyde. Tilreisende ryttere har overnattet på Starum og det ble arrangert rytterfest lørdag kveld med grilling og bra stemning, fortsatt Hovsveen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags