Gå til sidens hovedinnhold

Skreia til Bringserien med impulser fra eliteserietrener

Artikkelen er over 3 år gammel

To ganger i måneden trener Arne Senstad Skreia J16 i håndball. Det har gikk resultater. Ved halvspilt serie topper jentene tabellen og er for første gang kvalifisert til Bringserien.

Det skriver Skreia IL Håndball i en pressemelding.

– Det viktigste for meg med treningene for Skreia J16, er å være med på påvirke hva de må trene på for å utvikle seg videre som håndballspillere. De har vært langt framme i sin årsklasse i flere sesonger, men det er viktig å jobbe godt på hver økt med å forbedre grunnleggende ferdigheter. Her håper jeg å kunne gi de noen impulser og si litt om hva de er nødt til å jobbe med hvis de har ambisjoner om å spille på et høyt nivå, også når de blir seniorer, sier Arne Senstad.

Storhamar-treneren påpeker at det er et voldsomt stort sprang fra ungdoms- og juniorhåndball, til elitespill.

Godt utgangspunkt

– Jentene har jobbet godt over flere år, og har et godt utgangspunkt, men de trenger å jobbe beintøft både fysisk, teknisk og taktisk for å klare denne overgangen. Det fysiske må de ta tak i selv, sammen med sine trenere. På mine økter utfordrer jeg dem med tanke på det teknisk/taktiske. Jeg kommer også til å utfordre dem på en del vurderingsspill, samt forsvarsspill, sier Senstad.

Skreia-jentene har gjennom hele sesongen trent fire ganger i uken. I tillegg til Arne Senstad, består trenerteamet av mange års rutine i hovedtrenerne Unni Kirkeby og Kai Vidar Lundstad samt assistenttrener og spiller på Skreias damelag, Anja Øversveen. En gang ukentlig er dessuten Tone og Kai Skjelstad inne som trenere. Også de har lang fartstid som både håndballspillere og -trenere. De 18 treningsvillige jentene får dermed den beste oppfølgingen, og øktene er av høy kvalitet, heter det i pressemeldingen.

Skreia J16 stilte med to lag til kvalifisering til 1. divisjon. Målet var å få begge lagene i den øverste divisjonen. Dette klarte jentene. Skreia 1 hadde som sitt mål å bli blant de fire beste ved halvspilt serie og dermed bli klare for Bringserien. Dette klarte laget med glans, og da serien var halvspilt hadde laget tatt ni av ni seire.

 Skreia 2 har også spilt tidvis glitrende håndball i serien, og har sikret mer spilletid for alle jentene samlet.

God utvikling

– Vi har mange jenter i god utvikling, og vi synes det er viktig at de som viser stor treningsvilje og framgang, får mulighet til å prøve seg på førstelaget, sier hovedtrenerne Unni Kirkeby og Kai Vidar Lundstad.

– Å få begge lagene i første divisjon var viktig for oss.

I Bringserien er laget et av de yngste med spillere helt ned i 14 år, og for trenerne regnes denne sesongen som et læreår for spillerne. I år har Skreia J16 fått tilskudd av tre nye spillere – to fra Toten HK og en fra Eidsvoll. Sistnevnte er målvakten Sophie Amalie Möbius Lindås, og hun har allerede vært inne til sin første landslagssamling.

– Det er vi veldig stolte av, sier Kirkeby og Lundstad.

– Selv om dette er et lag som har levert bra så langt, er det viktig at jentene er ydmyke og jobber godt i tiden framover. Samtidig er det veldig viktig at de fortsetter å ha det gøy med håndball. Mye trening krever harde prioriteringer, og da er det helt avgjørende at de trives og har det fint sammen. Jeg håper selvfølgelig at noen av jentene blir å se i topphåndballen om noen år, men det viktigste er at de holder på og koser seg med idretten sin videre, avslutter Arne Senstad.

PS! Gjøvik HK J16 er også kvalifisert for Bringserien.

Kommentarer til denne saken