Maja tok første stikk over Mari og Larvik

Maja Jakobsen (t.v.) og Odense satte Mari Finstad Bergum og Larvik ettertrykkelig på plass i ffredagens mesterligakamp i Larvik.

Maja Jakobsen (t.v.) og Odense satte Mari Finstad Bergum og Larvik ettertrykkelig på plass i ffredagens mesterligakamp i Larvik. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Maja Jakobsens Odense hadde ingen problemer med å slå Larvik, med Mari Finstad Bergum på laget, i fredagens mesterligakamp i håndball.

DEL

Larvik kom til kort i mesterligakampen mot Odense fredag. Gjestene sto med bare ett poeng etter sine to første kamper, men hentet en sterk 33-25-seier.

Larvik hadde sin siste ledelse på 6-5. Odense kontret inn tre raske mål etter Larvik-feil i angrep, og den danske klubben ga aldri fra seg ledelsen igjen. Ved pause sto det 16-13 til Odense, som særlig profitterte på sin kontringsstyrke.

Dårlige valg

Både Gjøvik-jenta Mari Finstad Bergum og Maja Jakobsen fra Raufoss fikk bra med spilletid. Mari spilte for det meste i forsvar, mens Maja scoret fem mål for Odense.

– Jeg synes vi slår oss selv litt, med dårlige valg og dårlige vurderinger i angrep. I etablert forsvar er vi strålende, men vi er for lette å kontre på. Odense er flinke til å løpe, men vi gjorde det for lett for dem, sa Larvik-trener Geir Oustorp i pausen til Viasat 4.

Herjet med Larvik

Tess Wester i Odense-målet leverte mange fine redninger og hjalp sitt lag å koble grepet. Odense herjet med Larvik i begynnelsen av annen omgang og økte til seks måls ledelse. Kampen ble aldri spennende igjen, selv om Larvik gjorde et modig forsøk. Laget var litt på gang i sluttfasen og var fire bak, men så raknet det igjen slik at Odense vant med åtte.

– Framover var det i og for seg greit. 25 mål er godkjent, men forsvarsspillet ble ankepunktet. I annen omgang fikk de spille inn, skyte og gjøre hva de ville, og da er det ikke lett å være keeper. Vi gjorde det dårlig bakover, sa Oustorp etter kampen.

Seks mål

Emilie Christensen var Larviks toppscorer med seks mål. Marte Molid prøvde skuddarmen hele ni ganger, men scoret bare to mål.

– Hun er helt sikkert misfornøyd med det. Hun er viktig for oss, og vil ønsker at hun skal skyte og treffe, sa Oustorp til Viasat 4.

20-årige Mie Højlund var toppscorer for Odense med åtte mål. Jan Pytlicks danske serieledere (ni seirer på like mange kamper i eliteserien) savnet ikke Stine Jørgensen fredag. Den danske landslagskapteinen skadet kneet i forrige mesterligakamp og mister EM i desember.

Larvik møter Odense også i neste mesterligarunde 4. november, da på Fyn.

Fakta

Mesterligaen håndball kvinner fredag., gruppe A i Larvik:

Larvik – Odense (Danmark) 25-33 (13-16)

1414 tilskuere

Mål Larvik: Emilie Christensen 6, June Andenæs 4, Sara Møller 3, Mathilde Rivas Toft 3, Maria Hjertner 2, Mari Molid 2, Tonje Roth Berglie 2, Hege Løken, Karoline Lund, Guro Ramberg.

Toppscorer Odense: Mie Højlund 8

Utvisninger: Larvik 1 x 2 min., Odense 5 x 2 min.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags