Mari var VM-klar – etter helga blir det måneder med opptrening i stedet

SKADET: Mari Finstad Bergum skadet seg i helga og går glipp av VM.

SKADET: Mari Finstad Bergum skadet seg i helga og går glipp av VM. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

– Mari er det bare synd på, sier juniorlandslagstrener Geir Oustorp, som synes det er et stort tap å miste spilleren fra Gjøvik rett før VM. Guro Nestaker kan imidlertid glede seg over VM-billett etter helga.

DEL

Helgen brakte stor glede for Guro Nestaker, men desto større skuffelse for kaptein Mari Finstad Bergum. Lørdag slo Gjøvik-jenta opp en gammel skade i kneet og mister VM i Bulgaria.

– Det er skikkelig kjedelig å få den skaden rett før VM. Nå blir det måneder med opptrening i stedet. Dette er det siste mesterskapet med disse jentene og det er kjipt å ikke få vært med på det. Heldigvis er jeg trolig klar til seriestart, sier Bergum.

Landslagstrener Geir Oustorp synes det er et stort tap å miste Mari Finstad Bergum rett før VM.

– Mari er det bare synd på. Det var leit og veldig uheldig at hun klarte å ramle på det kneet hun har slitt litt med. Da ble det sidelinjen for vår kaptein og vi kommer til å merke det, særlig i forsvarsspillet for der er hun den store sjefen. Det er kjedelig for oss, men verst for henne og trist at hun ikke får vært med på å avslutte denne reisen, forteller Oustorp.

Guro fikk billett

Guro Nestaker måtte prestere i helga for å få en av de siste plassene i VM-troppen. Etter søndagens uavgjortkamp mot Romania bekrefter Geir Oustorp at han tar med seg Guro Nestaker til VM.

– Guro har hatt et langt skadeløp bak seg hvor målet var å få henne klar til VM. Dit er vi nå kommet, for hun er klarert av medisinsk og da tar vi med oss henne, sier trener Geir Oustorp.

VM-klare: Søskenbarna Guro Nestaker og Synne Fossheim er klare for junior-VM.

VM-klare: Søskenbarna Guro Nestaker og Synne Fossheim er klare for junior-VM. Foto:

Jokerrolle

Synne Fossheim var fra før klar som én av to strekspillere i troppen.

– Synne er en av to linjespillere og vil få mye spilletid i VM. Hun gjorde en god kamp mot Romania og var sterk delaktig i at vi klarte å ta igjen to poeng på slutten. Hun har som resten av laget hatt en stigning i turneringen, så må vi bli flinkere som lag til å finne linjen slik at vi får brukt henne enda mer. Jeg synes også hun har gjort et lurt klubbvalg på et høyere nivå selv om det blir vanskelig å ta plassen fra Heidi Løke, smiler Oustorp, før han legger til:

– Jeg tror hun kan lære mye av å spille bak en profil som Løke.

GOD: Synne Fossheim var god mot Romania og er en av to strekspillere for  Norge i VM.

GOD: Synne Fossheim var god mot Romania og er en av to strekspillere for Norge i VM. Foto:

Den tidligere landslagsvingen har også tro på at Guro Nestaker får et godt mesterskap.

– Det er kjempegøy for henne at det blir VM-tur og hun kommer til å bli en joker for oss. Guro har potensial, men er ikke klar for 2x30 minutter ennå. Hun trenger kamptrening og får en god treningsperiode nå før mesterskapet. Det er imponerende å se den jobben hun har lagt ned siden februar og leverte en god turnering i helga, forteller Oustorp.

OPPHENTING: Synne Fossheim (t. v) og Guro Nestaker var på banen da Norge reddet uavgjort i sluttsekundene mot Romania.

OPPHENTING: Synne Fossheim (t. v) og Guro Nestaker var på banen da Norge reddet uavgjort i sluttsekundene mot Romania. Foto:

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags