De tre Gjøvik-jentene spiller for henholdsvis fjorårets seriemester Vipers Kristiansand, nyopprykkede Rælingen og det siste tiårets lokomotiv i norsk håndball, Larvik.

– Jeg kommer nok til å få flere sjanser i år enn i fjor, sier Eline Fagerheim i Vipers.

Da var hun tredjemålvakt i sørlandsklubben, i år andrevalg bak landslagsmålvakt Katrine Lunde etter at Sakura Hauge har forlatt klubben.

Gode tilbakemeldinger

– Jeg har fått bra med spilletid i flere treningskamper, og fått gode tilbakemeldinger fra trener Ole Gunnar Gjekstad, forteller Eline Fagerheim.

Og med spill både i Mesterligaen samt serie og cup her hjemme, regner Gjøvik-jenta med mer spilletid enn i fjor.

– Jeg håper for all del det. Med tanke på Mesterligaen regner jeg med at Katrine får hvile noen kamper og at jeg får sjansen både i cupen og serien, sier 20-åringen.

Og nettopp Katrine Lunde er en god medspiller for Gjøvik-jenta, i bokstavelig forstand.

Katrine stiller veldig høye krav. Har hun gitt deg en oppgave som du glemmer, får du høre det. Men hun er utrolig flink til å lære bort, og deler gjerne av sin erfaring. Vi har fått et veldig godt forhold det siste året, sier Eline Fagerheim, som serieåpner hjemme mot Fredrikstad søndag.

Håper å overraske

Det er to år siden Rælingen siste spilte i eliteserien. Søndag gjør de comeback hjemme mot Oppsal med en spent Lene Pettersson Heiberg i stallen.

– Det blir spennende. Vi har fått ny trener og endret spillet vårt litt. Vi har også fått Pernille Nylend fra Fjellhammer, forteller Lene Pettersson Heiberg.

Den 24 år gamle Gjøvik-jenta er en av to kantspillere i den nyopprykkede eliteserieklubben fra Romerike.

– Så langt har vi to delt på oppgave og spilt stort sett like mye. Det er gøy med konkurranse – det blir vi bedre av – men jeg håper på bra med spilletid utover i sesongen også, sier fysioterapeuten som daglig pendler til og fra jobb i Kongsvinger.

– Målet er å holde oss. Så håper vi å overraske ved å bite litt nedenfra, sier Lene Pettersson Heiberg.

Mari er kampklar

Mari Finstad Bergum skadet kneet tidligere i sommer og gikk glipp av junior-VM i Ungarn. Det tok åtte uker før hun var tilbake i full trening, men nå er Gjøvik-jenta klar til Larviks serieåpning borte mot Byåsen onsdag 12. september.

– Jeg har spilt for fullt i tre uker nå og er klar til seriestarten, forsikrer 20-åringen.

Kneskaden mener hun ikke har hatt noe å si for formen fram mot seriestart.

– Jeg har trent bra fysisk, så det bør ikke by på problemer, sier hun.

– Vi er litt svekker ved at et par spillere er borte fra i fjor, men håper uansett å kjempe med Vipers og Storhamar om en medalje. Aller helst vil vi jo ta gull, men det blir en tøff sesong med spill både i Mesterligaen, seien og cupen, tilføyer Mari Finstad Bergum.