Gjøviks lengste tå sikret sølvet

Ingvild Flugstad Østberg og Maiken Caspersen Falla kunne smile bredt etter tirsdagens sprintfinale. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Ingvild Flugstad Østberg og Maiken Caspersen Falla kunne smile bredt etter tirsdagens sprintfinale. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Av
Artikkelen er over 6 år gammel
DEL

Gjøvik-jenta Ingvild Flugstad Østberg tok OL-sølv under tirsdagens sprintfinale i Sotsji.

Det var en lykkelig sølvvinner som møtte NRK etter finalen.

- Jeg er så utrolig lettet og glad! Jeg har hele tiden sagt at medalje er målet. Alt skal klaffe i sprint for å kunne komme på pallen. Det er en uvirkelig drøm som har gått i oppfyllelse, sa Ingvild Flugstad Østberg til NRK etter sprintfinalen.

Hun var mer enn fornøyd med å kapre sølvet:

- Sølv er som gull for meg!

Photofinish

Maiken Caspersen Falla tok gullet og Ingvild Flugstad Østberg kom på andreplass og tok dermed OL-sølv!

Gjøvik-jenta gjorde det ekstra spennende, og lot publikum vente på resultatene fra en photofinish.

Astrid Uhrenholdt Jacobsen kom på fjerdeplass etter et stavbrekk.

Styrte semifinaleheatet

Ingvild Flugstad Østberg styrte hele semifinaleheatet. Hun lå i tet hele veien og kontrollerte inn til en finaleplass i semifinalen.

Bjørgen falt like før mål, og gikk dermed ikke videre til finalen.

Gjøvikjenta tok seg først greit videre fra prologen, men var imidlertid involvert i drama, da Laurent falt i kvartfinalen. De to lå side om side da sistnevnte gikk i bakken.

Det endte med photofinish mellom Østberg og Ingemarsdotter, men begge gikk videre til videre semifinalen.

Første OL-start

Ingvild Flugstad Østberg gikk i dag sin aller første OL-start. Sjefen var ikke det minste redd for at anledningen skulle «ta» Gjøvik-jenta.

At 23-åringen takler store anledninger har hun vist før. Åtte VM-gull i juniorklassen er det håndfaste beviset. Et OL er samtidig noe mer og langt større. Det har Gjøvik-jenta allerede merket.

– Jeg har prøvd å gjøre og forberede meg som vanlig foran denne sprinten. Samtidig merker man jo at det er OL, konstaterer Ingvild.

– For meg er det i tillegg første gangen, og det er egentlig stort bare å være her. Samtidig har jeg ambisjoner om å slå godt fra meg, tilføyer hun.

Sprintsjef Roar Hjelmeset er hundre prosent trygg på at Gjøvik-jenta takler den viraken OL-starten fører med seg.

– Det går veldig greit. Husk at Ingvild var med både i Liberec-VM i 2009 og i Val di Fiemme i fjor vinter. Forskjellen til et OL er ikke så stor, sier han.

Liker løypa

Hjelmeset mener også at 23-åringen drar nytte av en annen egenskap.

– Ingvild er fantastisk på den måten at hun elsker å være på tur. Jeg tror faktisk det er det morsomste hun gjør. Det er en god egenskap i denne sammenhengen, smiler han - men er rask med å tilføye:

– Det må bare ikke bli for mye. Man kan jo ikke være på tur hele tida.

Tirsdag får Flugstad Østberg i alle tilfeller sin OL-debut på skistadion i Laura. Gjøvik-jenta har brukt de siste dagene til å teste løypa, og ser ingen grunn til å være pessimistisk etter det hun har sett.

– Jeg har gått gode sprinter i alle slags løyper, men håper selvfølgelig at denne passer meg ekstra bra. Det er i hvert fall en fair løype. Inne på stadion kommer det riktignok en utfordrende sving, og det kan selvfølgelig skje noe der, sier 23-åringen.

Spesielle dager

En kikk på resultatlistene i forkant av OL gir heller ingen grunn til pessimisme på Gjøvik-jentas vegne. Tvert i mot. Flugstad Østberg reiste til Sotsji med fire strake pallplasser i bagasjen.

Ikke rart mange nevner 23-åringen som het medaljekandidat. Selv skyver hun favorittstempelet over på blant andre Marit Bjørgen.

– Jeg vil absolutt si at Marit er en av favorittene. Hun har jo allerede vist at hun er i kjempeform. Samtidig finnes det veldig mange andre også - både svensker og slovenere, konstaterer Ingvild.

Tro imidlertid ikke at 23-åringen regner seg selv helt ut av seierskampen.

– Det ville vært dumt å gå for sølv, fastslår Gjøvik-jenta - som trolig får selskap av Maiken Caspersen Falla, Marit Bjørgen og Astrid Uhrenholdt Jacobsen på sprintlaget.

Uhrenholdt Jacobsen mistet broren sin fredag. Mandag bestemte hun seg for å stille til start i dagens sprint. Ingvild Flugstad Østberg innrømmer at det har vært spesielle dager.

– Det som skjedde har selvfølgelig påvirket oss alle. Vi støtter hverandre og prøver så godt vi kan å fokusere på det sportslige. Det tror jeg vi skal klare, sier hun.

Må vente

En god sprint vil naturligvis åpne døra for en plass på lagsprint-laget for Flugstad Østberg. Sprintsjef Hjelmeset vil imidlertid ikke allerede nå love Gjøvik-jenta plass.

– Nei, vi må ta en ny runde før den distansen og vurdere de løperne vi har tilgjengelige, men hun er selvfølgelig en het kandidat, sier han.

– Ingvild må prestere på sprinten for å være aktuell?

– Nei, ikke nødvendigvis. Det er flere ting som spiller inn, og ting henger litt sammen, svarer Hjelmeset kryptisk.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags