Vålerenga Hockey vurderer serieåpning i Fjellhallen – mot erkefienden

TL FJELLHALLEN? Vålerenga Hockey vurderer å legge serieåpningen mot Storhamar til Fjellhallen. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix

TL FJELLHALLEN? Vålerenga Hockey vurderer å legge serieåpningen mot Storhamar til Fjellhallen. Arkivfoto: Vidar Ruud / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Klassikeren Vålerenga – Storhamar i Fjellhallen? Det kan bli en realitet når hockeysesongen åpner tidlig i september.

DEL

Daglig leder Gunnar Thøgersen i Vålerenga Hockey bekrefter overfor OA at dette er et alternativ klubben jobber med. Årsaken er selvfølgelig at klubbens mangeårige storstue, Jordal Amfi, er i ferd med å rives.

I påvente av ny hall vurderer altså Vålerenga å serieåpne i Fjellhallen på Gjøvik.

Avgjøres torsdag

– Det er ikke noe som er avklart enda, men vi har snakket om det, sier Gunnar Thøgersen.

– Hva er alternativet?

– Vi har selvfølgelig Furuset Forum, men det er en liten hall med begrenset tilskuerkapasitet. Også vil vi jo prøve å skape litt blest rundt serieåpningen.

– Når tar dere beslutningen?

– Vi skal ha et møte i morgen (torsdag). Da vil vi sannsynligvis ta en avgjørelse, sier Vålerengas daglige leder.

Kinkig

Det er bare ett hinder som skaper problemer for hovedstadens hockeyprofiler. Samme helg som det er serieåpning i hockey, åpnes nemlig klubbens nye fotballstorstue på Valle.

– Serieåpningen mot Storhamar er allerede flyttet fra 10.- til 9. september. Men da innvies også fotballstadion med mellom Vålerenga og Kolbotn i Toppserien for kvinner. Samme kveld har supporterne sin årlige festival «Børst og ball». Det er en kinkig situasjon som vi må avklare før vi tar vår beslutning, sier Gunnar Thøgersen.

Hvis det blir serieåpning i Fjellhallen, tror han fort det blir «stinn brakke» med 5000 tilskuere.

– Vålerenga mot Storhamar er tross alt klassikerne i norsk hockey, forsikret klubbens daglige leder.

Supporterne klare

På supportersida til Klanen hevdes det at interessen for kampen, tre måneder før den skal spilles, er allerede «til å ta og føle på".

- Supportere og patrioter fra begge lags leire har allerede begynt å planlegge kampen. Vi for oss et eget chartret supportertog, NSB Gjøvikbanen altså, fra Oslo til Gjøvik (og tilbake). Stappfullt med feststemte patrioter. I Gjøvik ligger fjellhallen 9 minutters gange fra stasjonen, ifølge Google Maps, skriver Vålerenga-supporterne på sin hjemmeside.

Samtidig ber de klubben gjøre et forsøk på å flytte kampen for å unngå kollisjon med åpningen av det nye fotballstadion:

– Å kollidere med åpningen av den nye stadionet på Valle er katastrofe. Det går bare ikke an. «Det er jo bare en damekamp!". Vel, nei nei nei, det er det ikke. Det er slutten på 104 år uten egen stue, bare bodd i en jævla hybel vi tidvis har måttet leie til ågerpris og under dårlige rammer (grøss). Men nå er det kommet til en ende altså – Vålerenga flytter inn! ... og det skjer den lørdagen.

– Men å kalle lørdagens happening for «bare en damekamp» blir for dumt. Nå iler vi til å presiserer at Vålerenga Ishockey på ingen måte har sagt eller insinuert det. Det eneste vi har fått fra Vålerenga Ishockey er at det er «mat» i dette med å spille i Gjøvik Olympisk Fjellhall.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags