Gjersem til Kina

Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Anne Line Gjersem har utsatt sesongåpningen på grunn av lyskeproblemer, men er nå invitert til et stevne i Kina, skriver VG.

Til Shanghai

– Jeg er invitert til Grand Prix i Shanghai. Det er utrolig gøy. Jeg tenkte at det ville ta noen år, sier Anne Line Gjersem til VG.

Anne Line, som er født og oppvokst på Gjøvik, ble historisk da hun deltok i Sotsji sist vinter, som første norske kunstløper i OL siden 1964.

På grunn av lyskeproblemene deltok hun ikke i Nebelhorn Trophy i Tyskland forrige uke. Det gjorde derimot tvillingsøsteren Camilla, som ble nummer åtte i den tradisjonsrike konkurransen i Oberstdorf 24. til 27. september.

Tre fra Europa

Kina Grand Prix i Shanghai arrangeres 7. til 9. november og teller 12 deltakere. I tillegg til Anne Line Gjersem deltar tre andre fra Europa, deriblant Viktoria Helgesson fra Sverige.

De åtte andre kommer fra kunstløpnasjonene Canada (1), Kina (2) Japan (1), Sør-Korea (1) og USA (3).

Anne Line har ligget på treningsleir åtte uker i sommer, hvor av seks i Tyskland.

– Det har gått veldig bra. Men alle piruettene sitter ikke ennå. Jeg har lagt inn nye elementer i år. Det er lutz eller flip av høyere vanskelighetsgrad. Jeg har seks trippelhopp og to dobbel axel i det nye programmet, forteller hun til VG.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags