Verdenscupen i langrenn 2001/2002 avsluttes med Birkebeinerrennet. Verdens beste langrennsløpere skal gå turen over fjellet fra Rena til Lillehammer for å avgjøre hvem som skal motta de flotte FIS-trofeene og bonusene denne sesongen.
FIS-direktør Bengt Erik Bengtsson gleder seg til Birkebeinerrennet, og frykter bare én ting: at Erling Jevne skal være mer opptatt av Birkebeinermerket enn verdenscup-poeng, skriver Sporten.no.
- Det er besluttet at eliteklassen i Birkebeinerrennet skal starte rett etter verdenscup-deltakerne. Tenk deg situasjonen der Jevne tar på seg sekken, starter i Birkebeiner elite og kommer først i mål! Det ville jo være et bevis på at Erling Jevne er en god skiløper, men det ville unektelig også se merkelig ut, sier Bengtsson.
De som stiller i verdenscupasvlutningen, slipper å gå med sekk. Kvinneklassen med Bente Skari, Julia Tsjepalova og de andre starter først, halvtimen etter smeller startskuddet for herreklassen. Umiddelbart etter er det klart for eliteklassene i selve Birkebeinerrennet. De slåss bare mot seg sjøl og merkekravet, med sekk. Bengtssons skrekkscenario er en Erling Jevne som ikke har noe å slåss for i verdenscup-sammendraget, og som derfor heller satser på et nytt Birkebeiner-merke.
- Vi vil jo helst at førstemann i mål i en fellesstart også er vinneren av verdenscuprennet. Hvis det blir slik at en løper med sekk kommer først, får han jo ikke engang verdenscup-poeng, sier Bengt Erik Bengtsson.