Én centimeter fra tre NM-gull

NESTEN TRIPPEL: Oda Utsi Onstad var nær ved å ta tre NM-gull i Ulsteinvik i helga. Arkivbilde

NESTEN TRIPPEL: Oda Utsi Onstad var nær ved å ta tre NM-gull i Ulsteinvik i helga. Arkivbilde Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Oda Utsi Onstad fra Fagernes sikret seg to NM-gull, men var fryktelig nære et hat trick under innendørs-NM i friidrett i helga. Brandbu-gutten Erik Lund tok gull og bronse.

DEL

Lørdagens trestegkonkurranse ble svært spennende i kvinneklassen. Oda fikk notert 12,99 meter i sitt andre hopp, og hadde bare ett gyldig hopp i tillegg.

Dermed ble det nervepirrende for Oda, som nå har meldt overgang til bergensklubben Norna Salhus. Monica Benserud presset nemlig Oda med fem utrolig jevne sprang, med bare fem centimeters differanse.

To ganger hopp hun 12,89, og i siste omgang 12,90. Men det holdt for Oda, som etter at hun gjorde comeback i fjorårssesongen, nå har bestemt seg for å satse skikkelig.

Én centimeter

I søndagens lengdekonkurranse ble det uhyre jevnt mellom Oda og Gulars Live Haugstad Hilton. Sistnevnte gikk av med seieren med én fattig centimeter. Oda fikk notert 5,98 mot Hiltons 5,99 meter.

Derimot fikk Valdres-jenta revansje i lengde uten tilløp. Her ble gullet sikret med klar margin. Med 2,91 meter var hun 30 centimeter foran sølvvinner Julie Bressand.

Les også: Oda har meldt overgang til landets beste hoppklubb

Hard kamp

Også Brandbu-gutten Erik Lund, som representerer BUL, fikk hard kamp om NM-gullet i tresteg. Jesper Vestbø fra Tjalve fikk opp et veldig bra sistehopp, men det manglet 17 centimeter til å fravriste Lund det edleste metallet.

Vinnerresultatet ble på 15,10, noe som er langt bak mesterskapsrekorden, men som er banerekord i den flotte Ulsteinhallen.

I lengde ble det bronse på Erik Lund etter et lengstehopp på 7,02. Ingar Kiplesund vant på 7,53.

Dokka-gutten Tormod Hjortnæs Larsen, som løper for Lillehammer, ble slått ut i semifinalen på 60 meter etter å ha notert tida 7,12.

Snertingdalsjenta Emilie Fossumstuen Grøterud, som løper for Moelven, ble nummer seks på 800 meter med tida 2.19,33.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags