Hedda fra Gjøvik er Innlandets mest allsidige

Hedda Strand Nilsen ble beste jente under basismesterskapet i Stangehallen torsdag.

Hedda Strand Nilsen ble beste jente under basismesterskapet i Stangehallen torsdag. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

I konkurranse med elever fra i alt ni videregående skoler gikk Hedda Strand Nilsen til topps i basismesterskapet for Innlandet.

DEL

17-åringen går i 2 STC på Gjøvik videregående skole. Hun har tidligere vært turner på høyt nasjonalt nivå, men satser nå først og fremst på sprintøvelser i friidrett.

– Allsidighet er viktig i all idrett. I dette basismesterskapet må utøverne beherske styrke, utholdenhet, spenst, hurtighet, bevegelighet, balanse og koordinasjon. Noen av øvelsene kombinerer også mange av elementene, forteller Tommy Hansen, lærer ved Gjøvik videregående.

Han hadde med seg fire utøvere som alle har toppidrett som programfag på skolen; Olav Bergan Stuedal (friidrett), Jørgen Lilleby Tandsether (fotball), Nora Dalby (fotball) og altså Hedda Strand Nilsen (friidrett).

Suveren seier

– En veldig artig konkurranse og selvsagt moro å vinne, sier Hedda om seieren i Stangehallen torsdag.

Hun lå på tredjeplass halvveis i konkurransen, men vant tre av de fire siste øvelsene. Dermed ble det en ganske så suveren seier, ni poeng foran nest beste jente.

Olav Bergan Stuedal lå også meget godt an halvveis, men det gikk ikke like bra etter pause. Nora Dalby og Jørgen Lilleby Tandsether beit veldig godt fra seg i først runde, men møtte på litt uflaks og elementer som ikke helt passet ferdigheten deres mot slutten.

Også Lena Valle videregående skole stilte med fire deltakere i Stangehallen.

Sprint og hekk

– Det var svært forskjellige øvelser med forskjellige utfordringer, sier Hedda, som nå kan titulere seg som Innlandets mest allsidige utøver i årsklassene født 2000 og 2001.

Nå satser hun på sprint- og hekkøvelser i Raufoss IL friidrett med Ole Andreas Elton og Olav Grasbakken som trenere.

– Jeg har lyst til å se hvor langt kan komme, sier Hedda, som også har broren sin på Raufoss for tida. Snorre har akkurat avsluttet en sterk sesong på 2. divisjonslaget til Raufoss Fotball.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags