Slokvik bytter ut skiskyting med friidrett. Slokvik er president i Norges Skiskytterforbund. Han har også bakgrunn som trener, og har trent Ole Einar Bjørndalen som hovedtrener for skiskyttergutta.

– Det blir først og fremst spennende for begge parter. Jeg er bedre forberedt enn da jeg tok over skiskytterlandslaget. Det hadde jeg ikke sett live en gang, sa Slokvik.

Spennende utfordring

– Jeg kjenner friidretten bedre. Det blir en spennende utfordring. Det var det som trigget meg, det å jobbe tettere på trenere og utøvere. Det har blitt jobbet veldig bra, og måten Håvard har jobbet på harmonerer bra med måten jeg er skolert til å jobbe med trenere og utøvere, fortsatte han.

Slokvik er klar på hva han skal prioritere på kort sikt.

– Den viktigste kortsiktige jobben blir å gjøre meg kjent med miljøene, slik at de blir kjent med meg og jeg med dem. På lengre sikt blir det å ta vare på og utvikle den kompetansen som er der. Vi må klare å få miljøene til å jobbe sammen og få god flyt og kompetanse, slik at vi kan få fram enda flere utøvere på et høyt nivå, sier Slokvik til NTB.

Rett til Tokyo

Slokvik reiser rett til Tokyo i friidrettsforbundets tjeneste etter pressekonferansen.

– Jeg tror at Erlend kommer til å gjøre en bra jobb. Han vil videreføre arbeidet Håvard har gjort, og han har unik bakgrunn og toppidrettskompetanse som er relevant for oppgavene i denne jobben her, sa generalsekretær Kjetil Hildeskor i Norges Friidrettsforbund.

Tidligere mandag varslet friidrettsforbundet at Håvard Tjørhom ville gi seg som toppidrettssjef. Tjørhom gir seg etter to år i stillingen.

– Det har vært et utrolig tungt valg å ta. Og det er svært vanskelig å forlate norsk friidrett i den posisjonen de er i nå, sa Tjørhom i en pressemelding.

– Men det har blitt tydelig for meg at logistikken med å bo med familien på Sola og jobbe i Oslo ikke er optimalt.

Ville ha med Tjørhom videre

Tjørhom har tidligere jobbet som landslagstrener og verdenscupsjef for alpinistene. Han ga seg i alpinmiljøet et år før han ble en del av friidretten. Han ble kåret til årets trener i norsk idrett i 2014.

Friidrettsforbundet opplyste om at de har hatt et ønske om å ha Tjørhom med videre de neste sesongene, men måtte likevel ut på toppidrettssjef-jakt. Mandag ble resultatet av jakten presentert.

Generalsekretær Kjetil Hildeskor sier til NTB at Tjørhom ga beskjed i sommerferien om at han var i tenkeboksen hvorvidt han ville fortsette eller ikke. Han ga endelig beskjed om at han kom til å gi seg i forkant av EM i Berlin. Tjørhoms kontrakt løp opprinnelig til 2020.

Erlend Slokvik ble mannen som skal fortsette arbeidet Tjørhom startet på.

– Vi har skrevet kontrakt med ham på to år fram til OL i Tokyo. Intensjonen er at den skal forlenges med ytterligere fire år fram til OL i 2026, sier Kjetil Hildeskor til NTB.

Fakta

Navn: Erlend Slokvik

Født: 24. februar 1962 (56 år)

Bosted: Skreia

Utvalgt trener- og styrebakgrunn: President i Norges Skiskytterforbund (2016-18), visepresident i Norges Skiskytterforbund (2008-16), fysisk trener i Lillestrøm SK (2007-08), landslagstrener skiskyting (2000-02), landslagstrener orientering (1997-2000), ulike roller på landslaget i orientering og skiorientering (1982-1992)

Utdannelse: Master i realfag, samt pedagogikk fra UiO. Diplomtrener NIH/OLT.

Idrettsbakgrunn: Orientering, skiorientering og langrenn

Aktuell: Ble mandag presentert som ny toppidrettssjef i Norges Friidrettsforbund. Han tar over etter Håvard Tjørhom