Den nye friidrettssjefen fra Skreia: – Jeg vet hva som kreves, og jeg er veldig tydelig

Erlend Slokvik ble presentert som ny toppidrettssjef i Norges Friidrettsforbund mandag.

Erlend Slokvik ble presentert som ny toppidrettssjef i Norges Friidrettsforbund mandag. Foto:

Av

Nytilsatt toppidrettssjef i Norges Friidrettsforbund, Erlend Slokvik (56) mener at de ulike miljøene i norsk friidrett kan jobbe enda bedre sammen.

DEL
Slokvik ble presentert som forbundets øverste sportslige ansvarlige på en pressekonferanse i Oslo mandag.

På kort sikt er det liten tvil om hva han må prioritere.

– Den viktigste kortsiktige jobben blir å gjøre meg kjent med miljøene, slik at de blir kjent med meg og jeg med dem. På lengre sikt blir det å ta vare på og utvikle den kompetansen som er der. Vi må klare å få miljøene til å jobbe sammen og få god flyt og kompetanse, slik at vi kan få fram enda flere utøvere på et høyt nivå.

– Hvordan blir det å ta over et miljø som har levert så bra i løpet av de siste par årene?

– Det er på mange måter ok. Jeg kommer ikke til i en krisetid, og du vet at ting fungerer. Det er en trygghet i seg selv, sa Slokvik til NTB.

Tydelig

– Hva er det du kan bidra med? Hva er dine sterke sider som sjef?

– Jeg vet hva som kreves, og jeg er veldig tydelig. Jeg har stor arbeidskapasitet, og jeg kommer til å bruke mye tid på dette. Jeg er flink til å utfordre og flink til å følge opp trenere, coache dem.

– Hvor ser du forbedringspotensial?

– Noe av potensialet ligger i å få miljøene til å jobbe enda bedre sammen, få utvikle kompetansen og få dem til å se verdien av det slik at hele Friidretts-Norge får nyte godt av den jobben som legges ned rundt omkring. Det andre er å se på om vi kan bli enda bedre til å se på tilretteleggingen. Kanskje kan det gjøres enda bedre.

– Hvordan skal du dra nytte av lokomotivmiljøene rundt Leif Olav Alnes/Karsten Warholm og Team Ingebrigtsen?

– Jeg kjenner Leif Olav noe fra før av og brukte han da jeg var orienteringstrener. Jeg må sette meg enda bedre inn i hvordan de jobber og prøve å formidle det videre. Det jobbes på forskjellige måter, og det gjelder å samordne og trekke ut det beste fra alle miljøer. Det blir flere turer til Sandnes for å snakke med Team Ingebrigtsen ja.

Trekker seg

Allerede mandag dro Erlend Slokvik til Tokyo. Der er det sommer-OL om to år.

– Vi skal selvsagt på OL-anleggene, men det viktigste vi gjør er å se på området der vi skal ligge på precamp, som treningsanlegg og øvrige fasiliteter. Vi må gjøre avtaler som gjør vi at er sikret gode forhold når vi skal forberede oss om to år.

Slokvik er klar på at han ikke kan fortsette som president i Norges Skiskytterforbund.

– Jeg har varslet organisasjonen om at jeg skal starte i en ny jobb som ikke er forenlig med det å sitte som president. Rent praktisk blir det formelt gjort på neste styremøte i oktober.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags