Semifinalelagene er klare i Vinterserien

FK Toten og FK Gjøvik-Lyn spilte 1-1 i den siste innledende kampen i vinterserien.

FK Toten og FK Gjøvik-Lyn spilte 1-1 i den siste innledende kampen i vinterserien. Foto:

Av

Tredje og siste runde i Vinterserien i fotball ble spilt siste helg. Nå er lagene i semifinalen klare; FK Toten, Ringsaker, Redalen og Vardal.

DEL

Gruppe A:

FK Toten – FK Gjøvik-Lyn 1-1 (0-0)

Målskårer FK Toten: Lars Johan Kollshaugen

Målskårer Gjøvik-Lyn: Johan Karlsson

FK Toten gikk på sitt første poengtap i årets Toten Forsikring Vinterserie når Gjøvik-Lyns nest beste stilte til kamp lørdag. Gjøvik-Lyn spilte som kjent mot Brumundal med førstelaget sitt tidligere samme dag. Gjøvik-Lyn hadde muligheten til avansement til a-sluttspillet med seier her, men det var FK Toten som kunne juble for skåring først. Tidligere Lyn-gutt, Lars Johan Kollshaugen, satte ballen i mål fra langt hold og seieren så lenge ut til å ende hos gruppelederne fra Østre. Unggutten Johan Karlsson ville det likevel annerledes og satte ballen i mål fra samme distanse som Kollshaugen mot slutten av kampen. Uavgjort betyr t FK Toten vinner gruppa og møter Vardal til semifinale søndag 24.mars. FK Gjøvik-Lyn møter Reinsvoll i sin semifinale i b-sluttspillet.

Ringsaker - Vind 4-2 (1-1)

Målskårere Vind: Magnus Sørum og Homam M. Khamis

Målskårere Ringsaker: Preben Ingebretsen 2, Erik Grønvold og Piotr Kobierski

I den andre kampen i gruppe A kunne Ringsaker sikre seg avansement med poeng i kampen mot Vind, som sto med ett poeng etter de to første kampene. Ringsakerlaget har imponert stort i Vinterserien så langt og ville ikke være noe dårligere i siste gruppespillkamp. Likevel fikk de tøff match mot Vindlaget fra divisjonen under. Den første omgangen var jevnspilt og lagene gikk til pause på 1-1. I andre omgang tar Ringsaker over spillet og får betalt ved tre anledninger halvveis i omgangen. Vinds trøstemål kommer minuttet før slutt når Homam Khamis skårer i sin andre kamp på rad. Ringsaker tar følge med FK Toten til a-sluttspillet, mens Vind møter Dokka i b-sluttspillet.

Gruppe B

Reinsvoll - Redalen 1-2 (0-1)

Mål Reinsvoll: Arturas Kasputis.

Mål Redalen: Geir Grønstad og Stig Adrian Aspelien.

For et drøyt år siden skilte det to divisjoner mellom disse to lagene. Mye har skjedd siden da og i 2019 spiller de på samme nivå. Reinsvoll har hatt en vanskelig Vinterseriesesong så langt med to tap, mens Redalen var så godt som videre til a-sluttspill allerede før kampen. Lagene møtte hverandre for tre uker siden og da vant Reinsvoll 3-0 og imponerte stort. Søndagens kamp ble en annen forestilling der Redalen tydelig var ute etter å få med seg et resultat og lå kompakt hele kampen. De tar ledelsen på en sjelden visitt på Reinsvolls halvdel når ringreven Grønstad sender ballen i mål over en overrasket Reinsvollkeeper. Samme mann får også en stor mulighet like etter men headingen går utenfor. Det er likevel Reinsvoll som skaper de fleste store sjansene, men må gå slukøret til pause med 0-1. Den andre omgangen utarter seg som den første og Redalens rutinerte menn forsøker å ri stormen av. Midtveis i omgangen får de også en gavepakke fra en Reinsvollspiller og løper gjennom og setter ballen i åpent mål etter fint spill. Reinsvoll gjør etter dette noen endringer og skaper flere store muligheter. Uttellingen kommer først når tidligere Redalenspiller, Arturas Kasputis setter ballen i kassa fra kort hold. Flere mål blir det ikke på tross av at det smeller i stolpene og reddes på strek. Dermed ender det med seier til Redalen og de kan krones som gruppevinnere. I semifinalen møter de hardtsatsende Ringsaker i en meget interessant kamp om Mjøsbrua.

Vardal - Dokka 5-4 (1-2)

Mål Vardal: Ruben Isaksen Cheung 3, Daniel Tårnesvik og Trygve Furland

Mål Dokka: Mads Vikersveen, Fabio Nuno Crespo Dos Santos, Mads Mario Tollefsrud og Stian Kristiansen Haugen

Det ble en forrykende kamp på Myra når hjemmelaget tok i mot divisjonskollega Dokka til direkte avgjørende kamp om avansement til det gjeveste sluttspillet. Begge lag var rufsete bakover, og slapp motstanderen til foran mål ved flere anledninger. Dokka starter best og leder både 3-1 og 4-2 før Vardal setter inn en sluttspurt som de har gjort flere ganger i vinter. Ruben Isaksen Cheung blir den store helten med tre skåringer og sørger for at Vardal kan se frem til semifinale mot FK Toten om en drøy uke. Dokka må skuffet innse at de med to tap ender opp i b-sluttspillet og skal ut i kamp mot Dokka lørdag 23.mars.

Semifinalene i Vinterserien spilles lørdag og søndag 23. og 24.mars på Vardal kunstgress

Vinterserie 2

Forrige uke startet også den andre utgaven av Toten Forsikring Vinterseriene, som blir spilt på Skreia kunstgress. Her møtes lokale 5. og 6. divisjonslag til seriespill gjennom vinteren.

Skreia – Reinsvoll 5-2 (5-0)

Målskårere Skreia: Mads W.Hveem, Simen Sønsteby 3, Fredrik Thoresen

Målskårer Reinsvoll: Eirik Wangen og Gandalv Gabrielsen

Biri – Vind 2 10-0 (5-0)

Målskårere Biri: Stian Løkken 3, Kenneth Grønvold 3, Petter Lyngby 2, Mads Bilit og selvmål.

Tabellene:


Gruppe A1.

FK Toten

3

2

1

0

16-5

7

2.

Ringsaker

3

2

0

1

10-8

6

3.

FK Gjøvik-Lyn

3

0

2

1

5-6

2

4.

Vind

3

0

1

2

5-17

1


Gruppe B1.

Redalen

3

2

1

0

7-3

7

2.

Vardal

3

2

1

0

10-7

7

3.

Dokka

3

1

0

2

9-10

3

4.

Reinsvoll

3

0

0

3

4-10

0


Vinterserien 2


1.

Skreia

2

2

0

0

9-3

6

2.

Biri

1

1

0

0

10-0

3

3.

Reinsvoll

2

1

0

1

12-7

3

4.

Varde

1

0

0

1

1-4

0

5.

Vind 2

2

0

0

2

2-20

0

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags