Direkte på OA-TV: En sunnere fotballcup på Vind

- I motsetning til de fleste andre cuper, vil det bugne av sunne og næringsrike mat- og drikkealternativer i kioskene på Vind til helga, sier Ketil Gjerde i Vind IL.

- I motsetning til de fleste andre cuper, vil det bugne av sunne og næringsrike mat- og drikkealternativer i kioskene på Vind til helga, sier Ketil Gjerde i Vind IL. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Til helga arrangerer Vind IL Eat Move Sleep-cup for gutter og jenter i alderen 6–12 år. OA-TV sender direkte fra cupen både lørdag og søndag.

DEL

Det er rundt 140 påmeldte lag og 1200 spillere i år på turneringen, som tidligere ble kalt Gjøvik Cup.

Målet er ikke bare å lage en fotballfest for små og store, men også slå et slag for folkehelsa.

– Som Norges største særidrettsforbund har Norges Fotballforbund et stort samfunnsansvar, sier generalsekretær i Norges Fotballforbund, Pål Bjerketvedt.

Ikke minst når det kommer til folkehelsa. Status i dagens Norge er at 15-åringer er mindre fysisk aktive enn 70-åringer, spesielt unge sover alarmerende mye mindre enn før, og vi spiser ikke langt ifra nok frukt, grønnsaker, bær, fisk og grove kornprodukter i henhold til myndighetenes kostholdsråd.

–Vi er meget stolte over å få være en av bare 37 klubber i Norge som er plukket ut av NFF til å være Eat Move Sleep ambassadørklubb. Vind IL er opptatt av å profilere seg som en idrettsklubb, som i tillegg til å motivere og legge til rette for lek og fysisk aktivitet, også formidler gode holdninger og sunne kostholdsvaner. Og det er ikke bare under helgens cup, men gjennom hele året, forteller daglig leder i Vind IL, Ketil Gjerde.

Vind IL søkte også i fjor om å bli Eat Move Sleep ambassadørklubb. Nå er de altså plukket ut.

– Eat Move Sleep Cup er et av årets største arrangementer, og vi gleder oss til å vise alle besøkende hva vi står for. I motsetning til de fleste andre cuper, vil det for eksempel bugne av sunne og næringsrike mat- og drikkealternativer. Sammen med en stor gjeng frivillige i klubben kan vi love en uforglemmelig fotballfest for både spillere, støtteapparat og publikum, avslutter en entusiastisk Ketil Gjerde.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken