Treneren gir seg i Valdres FK

Atle Johannessen har bedt om - og fått - avløsning som trener for Valdres FKs 3. divisjonslag.

Atle Johannessen har bedt om - og fått - avløsning som trener for Valdres FKs 3. divisjonslag.

Artikkelen er over 1 år gammel

Atle Johannessen er løst fra sin trenerkontrakt med Valdres FK etter eget ønske.

DEL

«Atle Johannessen har bedt om avløsning fra sin trenerkontrakt i Valdres FK. Styret i klubben er villig til å imøtekomme dette, men beklager hans avgang», skriver Valdres FKs styreleder, Ole Arne Kvålshaugen, i en pressemelding.

- Det er på tide å la nye koster overta. Etter tre og en halv sesong synes jeg det egentlig er nok, sier Atle om det som er en helt udramatisk treneravgang.

To opprykk

Det er en markant skikkelig i Valdres-fotballen som nå takker av. Atle Johannessen bor i Røn Vestre Slidre og er lærer ved Nord-Aurdal ungdomsskule i tillegg til at han har vært hovedtrener for Valdres FKs 3. divisjonslag.

Det har han vært i to perioder. Atle ledet sammen med NFFs visepresident Mette Christiansen Valdres FK til opprykk fra 3. til 2. divisjon i 2007. Av hensyn til familien gikk Johannessen ut av jobben før 2008-sesongen.

I 2016 rykket Johannessen på ny opp fra gamle 3. divisjon til den nye regionligaen, kalt Norsk Tipping-ligaen. Han skrev ny treårskontrakt med Valdres FK etter fjorårssesongen, men denne er nå altså terminert.

Kritisk blikk

- Fotball er alltid moro, men jeg ser faktisk fram til å kunne sitte på Blåbærmyra og se kamper med et kritisk blikk, uten å ha presset om at laget skal ta poeng, sier han.

49-åringen innrømmer at hensynet til familien, kone og to unger, har veid tungt.

- Det er stor på åtte dagers ferie og åtte ukers ferie, for å si det sånn. Dessuten er alle helgene belagt med fotball. En ting er kampene og planleggingen av disse. Om natta får du ikke sove om laget har tapt - og har laget vunnet, får du ikke sove da heller, sier Atle Johannessen.

Farlig gode

«Atle har vært trener i klubben i halve dens levetid og vi takker for hans innsats. Han vil alltid være en del av Valdres FK-familien, og vi håper å dra veksler på hans kompetanse ved senere anledninger», skriver styreleder Kvålshaugen videre i pressemeldingen.

Han ser ikke helt bort fra at han på ett eller annet tidspunkt kan bidra med noe i Valdres igjen, men i mellomtida er det noen andre som får nyte godt av hans trenerkompetanse:

- Slidre/Røn gutter 12 kommer til å bli farlig gode neste år, sier Atle om laget til sønnen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags