Selma og Angelica ble plukket ut til talentleir

Disse fire jentene var på talentsamling den siste uka; fra venstre Jennie Andersen fra Brumunddal, Selma Panengstuen fra Raufoss, Rønnaug Sandviken fra Lom og Angelica Nicole Arroyo fra FK Gjøvik-Lyn.

Disse fire jentene var på talentsamling den siste uka; fra venstre Jennie Andersen fra Brumunddal, Selma Panengstuen fra Raufoss, Rønnaug Sandviken fra Lom og Angelica Nicole Arroyo fra FK Gjøvik-Lyn. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Den siste uka har Norges Fotballforbund arrangert talentleir i Sarpsborg med de største talentene på 15 og 16 år. Først med en samling for guttene og deretter jentene.

DEL

I alt tre gutter og fire jenter fra Indre Østland fotballkrets var tatt ut til Equinor Talentleir. Fra vårt distrikt var det keeperen Selma Panengstuen fra Raufoss og Angelica Nicole Arroyo fra FK Gjøvik-Lyn.

Inspirasjon

– Målet med samlingen er først og fremst å gi spillerne inspirasjon og referanser som gjør at de forhåpentligvis jobber enda bedre i hverdagen. Det er tøff konkurranse om plassene, så spillerne skal være stolte over å bli tatt ut her, sier fagansvarlig for Landslagsskolen, Håkon Grøttland.

– Hos spillerne ser vi etter eierskap til egen utvikling. De som har det lille ekstra til å trene ekstra, pushe grenser og tilstedeværelse. Så ser vi etter en type spilleridentitet. At du står for noe ekstra på banen og har en spisskompetanse, fortsetter Grøttland.

Storkoste seg

– Talentleiren har vært veldig gøy så langt. Det betyr mye å bli tatt ut på slike samlinger og få måle seg med andre gode spillere. Jeg lærer utrolig mye på slike samlinger. Det er dyktige trenere og gjengen utenfor banen er også helt utrolige. Jeg storkoste meg, sier Raufoss-keeper Selma Panengstuen.

2004-jentene (J15) skal igjennom denne og to talentleirer til, før første offisielle landskamp mot Sverige venter i september. For 2003-jentene (J16) ble dette siste talentleir før cirka halvparten skal spille landskamper i Makedonia i slutten av mars.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags