Raufoss Fotball vil bli sertifisert: – Målet er kvalitet i alle ledd

Kjetil Sangnes (t.v.) og Fredrik Greve Monsen leder kvalitetsklubbprosjektet i Raufoss Fotball.

Kjetil Sangnes (t.v.) og Fredrik Greve Monsen leder kvalitetsklubbprosjektet i Raufoss Fotball. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Ikke før var jubelsesongen 2018 kronet med opprykk til OBOS, før styret i Raufoss Fotball startet prosessen med å bli sertifisert NFF Kvalitetsklubb 1.

DEL

– Vi skal levere gode resultater på alle områder i klubben, det skal være kvalitet i alle ledd. Fra styret og ned til alle lag i klubben, sier Kjetil Sangnes og Fredrik Greve Monsen. De to leder kvalitetsklubbprosjektet i klubben.

Konseptet kvalitetsklubb er retningsgivende for utviklingsarbeidet i klubbene tilknyttet Norges Fotballforbund og i samarbeidet mellom klubb og forbund. NFF Kvalitetsklubb 1 er det første av tre nivåer i NFF Kvalitetsklubb.

– Målet er å stimulere til god klubbutvikling som vil forsterke helheten. I NFF Indre Østland er ti klubber sertifiserte kvalitetsklubber på nivå 1. Vår erfaring er at disse klubbene har satt klubbarbeidet i system, og blitt mer strukturerte i arbeidet sitt, sier Ane Guro Skaare-Rekdal, styreleder i NFF Indre Østland.

13 i prosess

Sammen med Janicke Gonstad, daglig leder i kretsen, skal hun være veileder for Raufoss Fotball fram til sertifisering Kvalitetsklubb 1.

Ti klubber er så langt sertifiserte Kvalitetsklubber 1 i NFF Indre Østland.

– Klubbene har gjort en god jobb og tilbakemeldingene har vært at prosessen har vært nyttig – og ikke minst den har ført til en positiv endring i klubben. Nå har vi 13 klubber som er i prosess. Disse er på forskjellig ståsted. Noen i startgropa, mens andre har kommet langt i prosessen. Vi håper å sertifisere flere av dem dette året, forteller Tom Henning Hovi, ansvarlig for klubb- og lederutvikling i NFF Indre Østland.

– Vi mener at vi ved å bli en godt strukturert klubb, vil tiltrekke oss enda flere frivillige som vil gjøre en ekstra innsats for klubben vår. Gjennom tydelige og beskrivende dokumenter vil alle frivillige, ledere, trenere, aktive – kort sagt alle som gjør en innsats for Raufoss Fotball – vite hva de skal gjøre, og hvordan de skal gjøre det. Dette vil gi grobunn for sunn fotball på alle nivåer, sier Sangnes og Greve Monsen.

Sportsplanen for 2019

Det er krevende å lykkes med å tilrettelegge for alle med mye og god aktivitet. Men Raufoss Fotball har allerede vedtatt sportsplanen for 2019. Dette dokumentet skal sikre kvalitet på treningsfeltet og kamparenaene.

– Vi har funnet ut at vi har mye på plass allerede, men nå gjelder det å strukturere dette. Sportsplanen er vedtatt, men den krever solid implementering og oppfølging av klubbens trenere gjennom en treneransvarlig, sier Kjetil Sangnes og Fredrik Greve Monsen. Klubbhåndboka skal oppdateres med blant annet stillingsinstrukser for alle roller som en kvalitetsklubb skal ha.

– Viktige roller må være på plass og kompetanse i hver rolle er avgjørende for at Raufoss Fotball skal lykkes med arbeidet sitt framover, mener Sangnes og Greve Monsen.

Foregangsklubb

– Vi omtaler gjerne Raufoss som ett av kretsens flaggskip. I det ligger det at klubben ikke bare skal levere sportslig gode resultater, men også drive god spillerutvikling som løfter lokale spillere opp og fram, være en foregangsklubb når det gjelder fair play og integrering, og ikke minst drive klubben økonomisk forsvarlig, sier Ane Guro Skaare-Rekdal og Janicke Gonstad.

Fremover vil NFF Indre Østland følge Raufoss Fotball gjennom prosessen, og komme med tips og råd til alle andre klubber som også ser verdien av å bli kvalitetsklubber. Sakene vil bli publisert på nettsidene til NFF Indre Østland.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags