Gå til sidens hovedinnhold

Åpner for å bli i Odd

Oliver Berg

Artikkelen er over 4 år gammel

SKIEN: Tidlig i sommer fikk Oliver Berg beskjed om at han kunne se seg om etter ny klubb. Etter gjøvikguttens gode høstsesong har pipen i Skien fått en annen lyd.

Oliver Bergs kontrakt med Odd utløper etter denne sesongen. Tidlig på sommeren så alt ut til at 2017-sesongen skulle bli hans siste i klubben. Manglende tillit i starten av sesongen var en av årsakene.

– Ja. Tidlig i sommer var det uaktuelt for meg å fortsette. Jeg fikk også beskjed om å finne meg en annen klubb. Jeg hadde bestemt meg for å komme bort. Nå har ting endret seg litt. Jeg er mer åpen for å fortsette her, sier Oliver Berg.

Fornyet tillit

Siden europacupkampene mot Dynamo Zagreb har Berg vært fast i startelleveren.

– Jeg var skadet i cupkampen mot Sarpsborg. Ellers har jeg spilt fra start, sier Berg.

Han innrømmer at tilliten har fått i høst er sterkt medvirkende til at han har åpnet litt på den lukkede døra i forhold til å fortsette i Skien. Uten at han har tatt noen avgjørelse.

– Jeg har ikke fått noe kontraktstilbud på papir, men har dialog med klubben og har fått positive signaler på at de kan komme til å tilby ny kontrakt, sier Berg.

– Er du fortsatt åpen for å skifte klubb?

– Det er jeg. Jeg er også åpen for å bli i Odd, men jeg vil se an mulighetene utover høsten, sier han.

– Har du noen andre tilbud?

– Jeg har ikke fått noen tilbud, men vet det er noe interesse. Så får vi se når det nærmer seg nyttår. Jeg har en agent som jobber for meg, sier Berg.

Opptur

Oliver Berg har virkelig blomstret i Odd-trøya etter at han fikk tillit fra trener Dag-Eilev Fagermo i høst. Han har vært på banen i 23 av Odds kamper i serie og cup, i tillegg til kvalifiseringen til europaleague.

Den tidligere Raufoss-spilleren har seks scoringer i år. Ett av dem i serien mot Molde. I høst har han også vært nest sist på fem av Odds scoringer.

– Jeg føler jeg har utviklet meg på alle områder denne sesongen, og jeg har fått mer selvtillit. Jeg har blitt raskere, sterkere og føler det skjer mer rundt meg offensivt. Jeg har fått i oppgave å skape flere mål og assist-pasninger. Det har ikke blitt så mange mål, men jeg har bidratt mye mer i jobben med å skape sjanser og med assist-pasninger, sier Berg, som har tre assist på de siste tre kampene.

Oliver Berg har 73 obligatoriske kamper for Odd siden overgangen i 2015.

– Jeg trives godt i Skien. I tillegg til fotballen går jeg på et tilrettelagt studie i idrett sammen med en del av de andre gutta på laget, sier han.

Kommentarer til denne saken