Damelaget har to hjemmebaner: – Slik skal vi holde på identiteten vår

ETNEDAL/NORDSINNI: Foran fra venstre Mina Therese Sogn, Ragnhild Flugstad Øistuen, Trude Sveen, Malin Komperud Beck og Kari  Elin Saglien.
Bak: Jan Erik Østeng, Marie Bjørnødegård, Ellen Sogn, Cathrine Gjeile, Matilde Brattsveen, Anette Hagasæt, Solveig Lunde, Andrea Sandra Gulbrandsen, Julie Sogn Nybråten, Ingvild Søreng Mæhlum, Inga Stensrud, Annhild S. Espelien og Martine Østeng

ETNEDAL/NORDSINNI: Foran fra venstre Mina Therese Sogn, Ragnhild Flugstad Øistuen, Trude Sveen, Malin Komperud Beck og Kari Elin Saglien. Bak: Jan Erik Østeng, Marie Bjørnødegård, Ellen Sogn, Cathrine Gjeile, Matilde Brattsveen, Anette Hagasæt, Solveig Lunde, Andrea Sandra Gulbrandsen, Julie Sogn Nybråten, Ingvild Søreng Mæhlum, Inga Stensrud, Annhild S. Espelien og Martine Østeng Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Både Nordre Land / Torpa og Etnedal/ Nordsinni stiller samarbeidslag i årets dameserie i 4. divisjon

DEL

– Vi har et lag med stor aldersspredning. Vi har 20 spillere i stallen, men den harde kjerne består av 14 spillere sier treneren Jan Erik Østeng i Etnedal/ Nordsinni.

– Vi er et nytt lag. Verken Nordsinni eller Etnedal har stilt egne lag på mange år, så dette blir spennende. Vi håper vi skal kunne kjempe i den øvre halvdel av tabellen for vi har mange talenter i tillegg til erfarne spillere på laget, sier Østeng som legger til at de siden november har trent to dager i uka i Etnedalshallen.

– Vi skal spille kamper både på Baggerudmoen og Høljarast. Fordi vi er to selvstendige klubber så stiller vi med to sett hjemmedrakter. Når vi skal spille på Baggerudmoen så bruker vi Nordsinnidraktene. På Høljarast bruker vi Etnedalsdraktene våre. Slik skal vi holde på identiteten vår. Vi håper at riktig mange vil komme til kampene våre i år for vi skal spille god fotball. Vi har både erfarne spillere og unge gode talenter, sier Anette Hagasæt som har en fortid på damelaget til Valdres FK.

Nordre Land/Torpa

– Vi er ikke ukjente med å samarbeide. I fjor hadde vi lag sammen med Nordsinni. I år er det første gang vi samarbeider med Torpa. Vi har 14 spillere i stallen som alle er sugne på å gjøre det godt. Vi regner med som realistisk å kjempe helt i toppen i 4. divisjon, sier Odd Harald Øvrum som trener damelaget for tredje året på rad.

– Nordre Land vil nok aldri kjempe seg oppover i divisjonene. Til det er Dokka for lite sted, samtidig som Nordre Land er en breddefotballklubb. Vi skal gi tilbud til alle som kar lyst til å spille fotball. Vi er seriøse på trening og har ambisjoner om topplassering i 4. divisjon, sier Øvrum.

– Søstera mi spiller på Etnedal Nordsinni så det blir en morsom familieduell når vi møter og slår dem, smiler Ingrid Lunde.

Lokaloppgjør

Med to nye samarbeidslag er det duket for to nabooppgjør. Det første går allerede 13 mai i andre serierunde. Da møtes lagene på Brovoll stadion klokka 18. Da håper begge lagene på stor supporterstøtte.

Etnedal/Nordsinni må ikke tro at de får en lett kamp selv om vi har sju russ på laget vårt i år. Denne helga skal vi droppe festen på lørdag og heller ta en durabelig fest på søndag etter at vi har grusa naboene. Vi vet at hele russekullet kommer og støtter oss, så da blir det liv på Brovoll overmodige russejenter på Brovoll stadion.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags