Kapp-jenta Ingrid Moe Wold spilte som vanlig på høyrebacken, men var ikke direkte invovlert i noen av Norges seks scoringer, som alle kom i første omgang.

Martin Sjögrens lag tok sin første seier siden april da Nord-Irland ble slått 4-1 før helgen, men da slet laget fortsatt offensivt og virket heller forknytt. Tirsdag fikk Norge uttelling tidlig og sprudlet i perioder av første omgang. Halvveis sto det 6-0.

Stor fotball

Skuffelsen var at laget ikke greide å følge opp etter pause.

– Første omgang var veldig bra. Da spilte vi stor fotball og hadde det gøy. Vi vant duellene og løp for hverandre begge veier. Litt bittert at vi falt av, men kanskje er det bra at vi ser at vi fortsatt har noe å jobbe med fram mot kampen mot Nederland, sa Caroline Graham Hansen til NTB.

Norge fikk en kjempestart og scoret på sine to første avslutninger. Kampen var avgjort før det var spilt ti minutter, men de norske sto på og tanket selvtillit før den vanskelige og viktige bortekampen mot europamester Nederland neste måned.

Det var spilt tre minutter da Stine Reinås spilte langt fram. Lisa-Marie Utland tok ned ballen på brystet, vendte og skjøt den i mål ved stolpen.

Utland og Elise Thorsnes har vært sulteforet på minutter som landslagsspiss med Ada Hegerberg i laget, men i sistnevntes fravær fant Sjögren plass til begge i en 4-4-2-formasjon tirsdag. I det 9. minutt nikket Utland et utspark rett tilbake. Thorsnes jaget ballen og banket den i mål.

Det vakreste

3-0 kom etter kombinasjoner som gleder trenerens hjerte. Kristine Minde ble frispilt på kant, Guro Reiten tok hennes innlegg inn i 5-meteren og skjøt i mål.

Det fjerde målet var det vakreste. Caroline Graham Hansen plukket opp ballen langt fra mål, men satte fart, spilte vegg med Reiten og tok seg med sin eminente teknikk gjennom forsvaret som varm kniv i smør. Til sist vippet hun ballen elegant over keeper.

Hansens skulder fikk hard medfart da hun skaffet straffespark i det 37. minutt, og hun fikk behandling mens kaptein Maren Mjelde satte inn straffesparket. Da Utland like etter ble felt bakfra etter å ha rundet keeper, var Hansen tilbake og gjorde 6-0 på straffe.

– Vi har jobbet steinhardt på trening og understreket at hver og en har et ansvar for å sette sjansene. Det er deilig at det flyter til slutt. Nå er jeg bare glad, sa Wolfsburg-stjernen.

Stoppet opp

– Det var en fantastisk bra 1. omgang, men det er utrolig viktig at vi fortsetter slik. Vi ønsker å holde nullen også, sa Sjögren til NRK i pausen.

Han fikk ikke ønsket oppfylt. En forsvarsglipp ga gjestene et trøstemål i det 55. minutt. De norske ropte forgjeves på offside da Klaudia Fabova scoret i tomt mål.

Samtidig knøt det seg offensivt for Norge igjen, og det var langt mellom sjansene i 2. omgang. Det er spillet fra første halvdel Norge må gjenskape om det skal bli poeng i Groningen 24. oktober.

Norges største landslagsseier noensinne, for kvinner eller menn, var mot Slovakia. I 1995 ble det 17-0 i Ulefoss i den første kampen etter kvinnenes VM-gull. Slovakene har tatt store steg siden den gang, og det var ikke noe dårlig lag Norge slo i Sarpsborg.

Fakta

VM-kvalifisering fotball kvinner tirsdag, gruppe 4:

Norge – Slovakia 6-1 (6-0)

Mål: 1-0 Lisa-Marie Utland (4), 2-0 Elise Thorsnes (9), 3-0 Guro Reiten (21), 4-0 Caroline Graham Hansen (27), 5-0 Maren Mjelde (str. 37), 6-0 Hansen (str. 42), 6-1 Klaudia Fabova (55).

Dommer: Sofia Karagiorgi, Kypros.

Gult kort: Lucie Harsanyova (41), Slovakia.

Norge (4-4-2): Ingrid Hjelmseth – Ingrid Moe Wold, Stine Reinås, Maria Thorisdottir, Kristine Minde – Caroline Graham Hansen (Emilie Haavi fra 82.), Maren Mjelde, Ingrid Marie Spord (Synne Skinnes Hansen fra 70.), Guro Reiten (Frida Maanum fra 70.) – Elise Thorsnes, Lisa-Marie Utland