Gå til sidens hovedinnhold

Nesten-kollisjon mellom Kreftkampen og Sommerslagere: Skal briljere begge steder

Artikkelen er over 2 år gammel

Det blir snaut med tid før han skal i gang med Sommerslagere, men Leif Anders Wentzel lar ikke en sjanse til å spille fotball gå ifra seg.

Lørdag 25. august kl. 16.00 går Kreftkampen av stabelen. To timer etterpå er det klart for nok et sommerslager-show i teltet på Gjøvik gård.

– Det blir en travel lørdag, men det går akkurat, sier en kampklar Leif Anders Wentzel.

Raufossingen har aldri lagt skjul på sin kjærlighet til stedets fotballag, men 48-åringen innser at hans glansperiode som fotballspiller er over. Likevel lar han ikke en mulighet til å spille litt fotball gå fra seg – i alle fall ikke når anledningen er en innsamlingsaksjon til Kreftforeningen.

– Geir (Langedrag) har dratt i gang et fantastisk tiltak. Det er klart jeg må støtte opp om en så god sak.

Ogå Sommerslagere støtter aksjonen ved å gi en andel av inntektene fra konserten samme dag som Kreftkampen spilles.

Triksing i hagen

På spørsmål om han har lagt seg i trening til Kreftkampen, blir det for en gangs skyld litt stille fra den ellers så rappkjefta Wentzel – men så kommer det:

– Jeg triksa litt i hagen her om dagen. Tror jeg klarte 12–15. Det er ikke så verst vel? sier han før vi ber om å vise det også for oss. Og den tidligere lovende juniorspilleren på Raufoss har faktisk ikke helt glemt gamle kunster.

– Jeg ga meg som juniorspiller, fordi jeg følte at jeg måtte ta et valg mellom fotballen og musikken. Men det har jeg angret på. Jeg er sikker på at jeg kunne ha kombinert begge deler i flere år.

Samtidig som han nyter suksessen av enda en runde med Sommerslagere, ser Leif Anders virkelig fram til å være med på Kreftkampen.

– Jeg kommer nok til å spille mer på Sommerslagere enn på Nammo stadion, for å si det sånn, men jeg håper å få vist meg litt fram, sier den ihuga Raufoss-patrioten, som fortsatt ikke helt har kommet over den enorme sjansen han hadde på å score mot Gjøvik-Lyn under Kreftkampen i fjor.

– Lyskestrekken fra den kampen sitter i fortsatt, sier han humoristisk. Den vil forhåpentligvis ikke hemme Leif Anders før Kreftkampen. Da skal han nemlig synge Raufoss-sangen, fra midt på banen.

Se ikke bort fra at han til og med stiller i dress. En time før kampstart skal han også synge i et bryllup...

Les også

Nå har Geir fått med seg gamle landslagshelter til ny kreftkamp

Lillestrøm og Vålerenga

Initiativtaker Geir Langedrag har jobbet med Kreftkampen helt siden januar. Han er veldig godt fornøyd med responsen han har fått, både fra lokale spillere – og ikke minst inviterte spillere fra Lillestrøm og Vålerenga.

– Lillestrøm har tidligere hatt Kreftforeningen på drakta, de har hatt flere spillere som har vært kreftsjuke. Klubben stilte opp med en gang jeg tok kontakt, forteller Langedrag.

Årets kreftkamp er den tredje i rekken. Det startet mest som en kameratslig samling på Gjøvik stadion, men ble så vellykket at Langedrag dro i gang igjen i fjor, da på Nammo stadion.

– Jeg er av en slik legning at jeg alltid ønsker å forbedre det som allerede er oppnådd. Derfor begynte jeg å tenke litt større, sier Langedrag, som har spilt både for Gjøvik-Lyn og Raufoss i løpet av fotballkarrieren.

Les også

Tette dueller og stor stemning på Kreftkampen

Ivar Hoff på benken

Resultatet av Langedrags pågåenhet er at flere tidligere stjerner på Lillestrøm og Vålerenga har meldt sin ankomst til Kreftkampen. I tillegg har LSKs trenerlegende Ivar Hoff meldt sin ankomst. Hoff var også trener for Raufoss i 1995 og 1996 og være ansvarlig for Raufoss-laget i Kreftkampen sammen med Tom Løkken.

– Det er veldig morsomt at så mange blir med. Responsen har vært overveldende, forteller Langedrag, som sender en stor takk til Morten Stokstad og Espen Søgård i Lillestrøm for god hjelp.

Men den drahjelpa han nå har fått, sikter Geir Langedrag seg mot et rekordhøyt innsamlingsbeløp.

– Vi håper på over 1000 tilskuere og over 300.000 kroner innsamlet i aksjonen, sier den engasjerte toppsjefen i Brother Norge. I de to første kreftkampene har han spilt for Gjøvik-Lyn. Denne gang har han gått over til Raufoss. Kan hende han anser seierssjansene for å være bedre i gult og svart denne gangen?

Her er troppen til Gjøvik-Lyn: Audun Markeng, Rune Sviund, Ian Ditlefsen, Kai Larsen, Inge Kjetil Grini, Geir Bjerke, Bent Sydbøge, Lars Erik Lundberg, Sturla Kollshaugen, Tommy Hansen, Klaus Hamar, Kristian Hamar, Arild Rebne, Stig Morten Kristiansen, Atle Maurud, Dag Chr. Olsen, Knut Erik Kalløkkebakken, Tom Henning Hovi, Håvard Lunde, Bjørn Viljugrein, Kjell Roar Kaasa, Kent Karlsen, Jan Erlend Kruse, Freddy dos Santos. Spillende trener og manager: Knut Befring. Ass trenere: Jon Andre Hovi og Øystein Lehre

Her er troppen Raufoss:

Thomas Berg, Pål Tømmerhoel, Stian Bakke, Jostein Oppegård, Bjørn Thyli, Anders Skaugrud, Kai Erik Moen, Thrym Olsen, Lars Åge Sangnæs, Rune Lundhagebakken, Leif Anders Wentzel, Geir Langedrag, Per Christian Balke, Ronny Smedshammer, Kjetil Hagen, Sjur Larsstuen, Pål Strand, Gunnar Halle, Torgeir Bjarmann, Bjarne Sognnæs, Geir Frigård, Arild Sundgot, Tom Guldbrandsen. Trener: Ivar Hoff. Ass. trener: Leif Tore Linnerud. Manager: Tom Løkken

Kommentarer til denne saken