100 ivrige, håpefulle fotballspillere og i alt 20 instruktører gjorde sankthanshelga på TINE fotballskole i Kolbu helt perfekt. Nydelig vær og – som vanlig – en plettfri gressmatte bidro også til at dette ble to uforglemmelige dager.

Jenteandelen på Kolbu/KKs fotballskole var hele 41 prosent, og det var selvsagt veldig populært da to av 2. divisjonsjentene på Raufoss var med som instruktører. Det gjorde heller ingenting at disse to var Nora Bakke og Mina Sørum – begge ekte kolbuinger.

– Vi synes det er ekstra morsomt at så mange jenter ble med på fotballskolen i år. Vi er veldig fornøyd med den store andelen jenter. Er det noen andre fotballskoler som kan skilte med mer enn 41 prosent, sier Hans Christian Møllerhagen i Kolbu/KK.

Han lovpriser samarbeidet med Raufoss Fotball, som i tillegg til de to 2. divisjonsjentene også stilte med trener Umar Malik og Manu Hervas.

– Det sier litt om engasjementet når Raufoss-jentene hadde trening lørdag formiddag og kamp søndag. Likevel stilte Umar og de to jentene opp til ettermiddagsøkta lørdag. Manu var med oss hele søndagen, fortsetter Møllerhagen.

Av konkurranser på fotballskolen nevnes fotballorientering og «skuddlaser». På disse postene var nok instruktørene like ivrige som deltakerne! Fotballskolen ble avsluttet med is, kamprop og ikke minst diplomutdeling.

A-laget til Raufoss skal trene på det perfekte gressteppet til Kolbu/KK i sommer, og 8. august møtes Kolbu/KK og Raufoss til treningskamp, fire dager før Raufoss spiller sin første seriekamp i høstsesongen, hjemme mot Nybergsund.