Fredag ble den siste treningen før kampen gjennomført. Treningene i Skopje er blitt noe forstyrret av at flere spillere har vært småskadd, men landslagstrener Lars Lagerbäck sa til pressen at han er fornøyd med det han har sett på treningsfeltet.

– Jeg synes det ser bra ut. Spillerne har vist gode holdninger. Noen småskader har det vært, men det positive er at alle har trent i dag. Jeg er fornøyd med det spillerne har prestert på trening, sa landslagssjefen til pressen fredag.

Alexander Søderlund og Jo Inge Berget er to av dem som har slitt med skader, og Lagerbäck bekreftet fredag at duoen ikke starter kampen mot Makedonia lørdag.

– Søderlund og Berget spiller ikke, og hvis de gjør det kommer de inn fra benken. Vi skal sette oss ned med det medisinske apparatet etterpå, men jeg regner med at det blir sånn, sa Lagerbäck.

Lagoppstillingen kan bli offentliggjort fredag kveld, og det knyttes stor spenning til om Martin Ødegaard endelig får sjansen til å vise seg fram for Lagerbäck. På spørsmål om han har gitt etter for medietrykket for å bruke 18-åringen, svarte Lagerbäck at det i så fall ikke er bevisst.

– Det er som med reklame. Hvis jeg har latt meg påvirke er det ikke bevisst. Jeg tar definitivt ut den troppen jeg mener er best. Men massekommunikasjon påvirker hjernen og underbevisstheten, men jeg håper jeg ikke har latt meg påvirke, sa landslagssjefen.

Heerenveen-duoen Ødegaard og Morten Thorsby skal videre til U21-laget etter Makedonia-kampen. Men de fleste spillerne skal få muligheten til å spille i kampene mot Makedonia og Slovakia (tirsdag), sier Lagerbäck.

– Dette er en sjanse der vi kan se spillere som ikke får så mye spilletid ellers, lyder det fra svensken.