Kapping og gjøvikenser spilte hovedroller i fotballdrama

Ruben Gabrielsen ble den store helten da han avgjorde kampen mot Vålerenga på overtid.

Ruben Gabrielsen ble den store helten da han avgjorde kampen mot Vålerenga på overtid. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Ruben Gabrielsen fra Kapp avgjorde for Molde på overtid. Like etter at Henrik Kjelsrud Johansen fra Gjøvik var millimetere fra å score for Vålerenga i en eliteseriekamp med to lokale gutter i i hovedrollene.

DEL

Vålerenga kjørte over Molde det første kvarteret og tok ledelsen ved Herman Stengel. Molde kom seg etter hvert og utliknet før pause. I andre omgang  bølget en god og morsom eliteseriekamp fram og tilbake. Vålerenbga hadde fortjent å vinne og Henrik Kjelsrud Johansen var så nær scoring som mulig. Gjøvikgutten, spilte en meget god kamp for Vålerenga, fikk også en gedigen dobbeltsjanse til å sende Vålerenga i ledelse. Først ble hans fine heading reddet på strek av Vegard Forren. Returen fra kort hold headet han via keeper og i tverrliggeren. Kjelrud Johansen var råsterk i duellene og var også nær scoring på en ny heading i andre omgang.

I stedet var det en østretotning som skulle bli matchvinner. Ruben Gabrielsen hadde også spilt en meget god kamp og på overtid gjorde han rett på et strålende innlegg av Martin Ellingsen. Ellingsen prikket et innlegg med treffiskkerhet som tante Liv Grete Skjelbreid viste på sitt beste i skiskyting, og Ruben Gabrielsen headet klokkerent i nettet. Dermed vant Molde 2-1 og Rosenborg må utsette gullfeiringen minst ei uke til.

– Vi må avgjøre det selv

Rosenborg hadde to tverrliggertreff, men klarte ikke å score i en sjanserik 0-0-kamp hjemme mot Stabæk tidligere søndag. Seier ville sikret trønderne seriegullet.

Dermed måtte RBK vente to timer til i håp om at klubbens 25. seriegull skulle kunne feires. Håpet var at Vålerenga tok poeng mot Molde.

I stedet sikret Gabrielsen tre viktige poeng for Molde. Herman Stengel og Björn Bergmann Sigurdarson så ut til å bli eneste målscorere i kveldskampen, før Gabrielsen avgjorde på overtid.

– Anitklimakset laget vi selv. Vi må avgjøre det selv. Det er da det føles best. Molde har avgjort flere kamper på overtid. Det er sterkt av dem. Vi vil bli seriemester så fort som mulig, men nå kan vi avgjøre det selv neste helg, sa RBK-trener Kåre Ingebrigtsen til Eurosport etter Molde-seieren.

Etter søndagens serierunde har Rosenborg åtte poeng ned til Molde med ni poeng igjen å spille om.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags