Spansk og fransk i «nye» Valdres FK

Acai Elvira Rodriguez  er klar for Valdres FK.

Acai Elvira Rodriguez er klar for Valdres FK.

Valdres FK jobber hardt for å sette samme en ny spillerstall etter at mange av sist sesongs spillere forsvinner. Foreløpig har spanjolen Acai Elvira Rodriguez (27) og den franske keeperen Hugo Fauroux (22) signert for Ole Anders Ulvens klubb.

DEL

Acai Elvira Rodriguez signerte i går papirene for Valdres FK. Han er midtstopper med spillerfaring fra klubber som Las Palmas Atlético i Segunda División B (2013/14) , Águilas FC (2018) og Atlético Ibañés (2018) i Tercera División i spania. Før dette kom han fra spill i SC Weiz (2017/18) på nivå tre i Østerrike. Som spiller fremheves Acai for sin profesjonelle holdning, duellstyrke og hurtighet.

Store utskiftinger

Før nyttår ble franske Hugo Fauroux klar for Valdres FK. Han har spilt på ungdomslag til Cannes, Monaco og var sist i FC Miami City.

– Dette er to meget gode spillere som vi er ganske sikre på vil styrke oss. For oss i Valdres FK er det helt avgjørende at vi lykkes med importene våre, sier daglig leder Philip Stensæther.

Stensæther understreker at Valdres FK anno 2019 vil bestå av mange lokale spillere.

– Vi skal gi enda flere unge spillere sjansen, men vi mister mange av spillerne vi hadde forrige sesong. Derfor må vi hente noen spillere med litt erfaring for å få et slagkraftig lag, sier klubbens daglige leder.

Han mener det er vanskelig å finne lokale og norske spillere til den prisen Valdres FK kan betale.

– Utfordringen er at det er få lokale seniorspillere som vil satse nok i Valdres. Og det er vanskelig å finne etablerte spillere som vil trene like mye som et eliteserielag uten å få betalt for det. Utenlandske spillere er langt billigere enn norske, sier Stensæther.

Mange borte

Valdres FK har mistet mange spillere fra sist sesong. Rafael Veloso har gått til den islandske eliteserieklubben IBV Vestmanaeyjar. Jose Maria Gruz Marin har flyttet hjem til Spania. Kyle Spence har heller ikke signert ny kontrakt, mens Domenique McGiveron og Enrique Rivas også har forlatt Valdres FK. Ryan Lee Nelson er også på vei bort. Etter det OA-sporten erfarer er FK Gjøvik-Lyn en høyaktuell klubb for den gode midtbanespilleren.

– Alle importene ser ut til å bli borte, sier Stensæther.

I tillegg blir viktige lokale brikker også borte.

– Simen Høglien bor i Oslo og vil spiller der. Thomas Brekken og Robert Frydenlund Rabben har begge lagt opp. De syntes de brukte mye tid på fotballen i år, og 11 turer til Bergen og Haugesund fristet nok ikke veldig denne sesongen, sier Stensæther.

Sammen med Ole Anders Ulven jobber han kontinuerlig med å kartlegge flere forsterkninger.

– Det er vanskelig å si hvor mange vi vil hente. Vi har en sum vi kan styrke stallen for. Det vi vet er at vi får en stall bestående av mange unge «up and coming»-gutter og en del importer. Det er slik vi må gjøre det, sier Stensæther.

Ny assistent

Valdres FK har også ansatt ny assistenttrener. Rafael Almazan Cervantes (27) er hentet inn som hovedtrener junior og assistent trener herrer. Han kom til Norge i juli 2017 og har jobbet som trener i Bergsøy. Han har også trenererfaring fra Spania, der han har jobbet for klubber som Real Betis, Écija Bpe, La Canada Atco, AD Huercal og Centro Histórico.


Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags