Nå blir det færre nedrykkslag i 3. divisjon

Antallet nedrykkslag i 3. divisjon justeres fra fire til tre. Her er Jesper Sydbøge i aksjon for Gjøvik-Lyn i fjor.

Antallet nedrykkslag i 3. divisjon justeres fra fire til tre. Her er Jesper Sydbøge i aksjon for Gjøvik-Lyn i fjor. Foto:

To sesonger med fire nedrykkslag i 3. divisjon var nok. Søndag vedtok forbundstinget å redusere antall nedrykkslag i divisjonen.

DEL

Etter omleggingen fra 12- til 6 avdelinger på nivå fire i 2016 har totalt 24 lag rykket ned fra 3. divisjon. Dermed rykket 28 prosent av lagene i hver avdeling ned.

Søndag vedtok forbundstinget med 181 mot 28 stemmer at antall nedrykkslag reduseres fra fire- til tre lag fra og med 2019-sesongen.

Dette gjør også at antall opprykk fra 4. divisjon blir 18.

4. divisjon skal administreres av kretsene. Indre Østland Fotballkrets har to avdelinger, men bare én opprykksplass. Dermed ser det ut til at det går mot kvalifisering om opprykk i 4. divisjon kommende sesong.

Utvalget som jobbet med denne endringer konkluderte med at de foretrekker et kvalifiseringsfritt opprykkssystem, men lar det være opp til kretsene om å organisere 4. divisjon. Dermed står kretsene fritt i organisere flere avdelinger og kvalifiseringskamper om opprykk.

Kvalifiseringsordningen om opprykk til eliteserien var også et av forslagene det ble stemt over søndag.

Forslaget innebærer at lag nummer fem og seks møtes, hvor vinneren møter lag nummer fire. Vinneren av den kampen møter laget som ble nummer tre. Vinneren der spiller hjemme- og bortekamp mot lag nummer 14 i eliteserien.

Forbundsstyrets forslag ble vedtatt med 200 mot 7 stemmer.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags