Gå til sidens hovedinnhold

Dobbeltrolle uten besvær

Artikkelen er over 3 år gammel

Tor Oddmar Lillereiten er keepertrener i FK Gjøvik-Lyn og spiller aktivt for Kolbukam. Onsdag kveld møtes hans to klubber i 1. kvalikrunden for NM. En kamp som sendes direkte på OA-TV med kampstart 18.00.

Tor Oddmar Lillereiten huskes kanskje best for sin strålende opptreden i den TV2-sendte opprykkskampen mellom erkerivalene Kolbukam og FK Toten i 2014. Da var han høyt og lavt og bidro sterkt til at Kolbukam rykket opp. Samtidig som hans opptreden ble avisstoff i riksdekkende media i ukene etter kampen.

Dobbeltrolle

Nå er Lillereiten keepertrener i FK Gjøvik-Lyn. Han er også med i spillerstallen til Kolbu/KK som spiller. Når disse to klubbene møtes til et heftig lokaloppgjør om retten til å få spille 2. kvalikrunde i NM. Det betyr at kampen blir ganske så spesiell for Lillereiten.

– Jeg ønsker ikke uttale meg all verden om denne cupkampen, skriver Tor Oddmar Lillereiten i en sms til OA-sporten.

FK Gjøvik-Lyns hovedtrener, Espen Haug, er klar over situasjonen.

– Tor Oddmar er ansatt i FK Gjøvik-Lyn som keepertrener. Han møter selvsagt til kampen i Lyn-tøy og han håper selvsagt at vi vinner. Han har spilt noen treningskamper, og trener vel litt med Kolbu/KK, men det gjør ingenting. Det er bare hyggelig. Han får selvsagt ikke stå i mål for Kolbu/KK i denne kampen. Det håper jeg alle skjønner, sier Espen Haug.

Før han legger til;

– Tor Oddmar gjør en god jobb for FK Gjøvik-Lyn og er godt likt av keeperne våre.

OA-TV:

Les også

Her er sendeplanen fram til 1. mai

 

Ingen problem

Den ene av Kolbu/KKs trenere, Michael Urrang, har en fortid i FK Gjøvik-Lyn. Han ser heller ingen problemer med at Lillereiten er engasjert i sin tidligere klubb.

– Vi hadde ønsket at Tor Oddmar hadde vært med oss, men FK Gjøvik-Lyn var ikke så interessert i det. Det er kjedelig for oss, men helt greit i forhold til at det er regler å forholde seg til. At han har en fot i hver leir vil ikke ha så mye å si. Han vil vel varme opp Gjøvik-Lyns keeper, men det er ikke noe problem for oss. «Toro» er en hyggelig gutt vi får nytte av ellers, sier Urrang og smiler.

Lokalfeide

Valdres FK og Gran er videre til 2. kvalifiseringsrunde etter seier over Redalen og Faaberg. Onsdag skal 4. divisjonslaget Kolbu/KK og 3. divisjonslaget FK Gjøvik-Lyn kjempe om avansement.

– Ja, det er ikke tvil om at vi er favoritter. Samtidig er vi fullstendig klar over den fantastiske moral Kolbulagene alltid hardt. De gir seg aldri og vi vet det blir en vanskelig kamp. Min og spillernes jobb blir at vi jobber og duellerer enda bedre enn Kolbu/KK. Skjønner vi ikke det så taper vi rett og slett kampen, sier Espen Haug som har en tilnærmet skadefri tropp til denne kampen.

– Har sjansen

Michael Urrang mener det viktigste for hans mannskap er å ikke vise noen respekt for FK Gjøvik-Lyn.

– Jeg håper og tror vi kan slå FK Gjøvik-Lyn. De har hatt mange utskiftinger og har vel et ungt lag. Vi har beholdt hele stammen fra i fjor og fått et år til å jobbe sammen på. Det viktigste for oss blir å ikke gå til kampen med noen respekt. Spiller vi på vårt beste nivå i denne kampen kan vi vinne, sier Urrang. Vel vitende om at Kolbu/KK har hatt en god oppkjøring. Laget har kun tapt en eneste treningskamp denne vinteren.

Kampen spilles på kunstgresset på Lena, og OA-TV sender kampen som starter 18.00 direkte. Sendingen starter 17.50.

Kommentarer til denne saken