Line Ramsrud" /> Line Ramsrud" /> Gå til sidens hovedinnhold

Fører tradisjonene videre

Artikkelen er over 13 år gammel

Søskenparet Ingvild og Eivind Flugstad Østberg er begge høyaktuelle foran junior-NM i Polen. De fører langrenns­tradisjonen videre til slektas store begeistring.

Den aktive skifamilien har litt av en merittliste å se tilbake på. Pappa Helge, mamma Marthe, bestemor Valborg og tanta Solfrid har alle gjort seg bemerket på den idrettslige arenaen. De følger familiens to yngste talenter tett.

- Også begge to da

- Det er klart det er gøy at de gjør det så bra. Også begge to da, stråler Marthe Flugstad.

Selv har hun prestert på høyt nivå både i skisporet og med joggesko på beina. Flere totalseire i Birken og en NM-bronse har den opprinnelige Rudsbygdingen fått med seg. Sammen med mannen Helge, har ekteparet løpt et utall maraton og innehar rekorden i Fjellmaraton på Valdresflya. Marthe med tiden 2.51 timer og Helge med 2.32 timer.

Mye å slekte på

Men er ikke bare Marthe og Helge som kan vise til resultater fra sine tidligere karrierer. Bestemor Valborg begynte ikke med langrenn før hun var 32 år, men fikk med seg både Holmenkollrenn, flere topplasseringer i sporet og deltakelse på det norske langrennslandslaget.

Og som om ikke det er nok: Tante Solfrid har blant annet deltatt i to junior-EM (nå junior-VM). Med andre ord har søsknene Flugstad Østberg mye å slekte på.

Håper på Polen-tur

Hele helga har familien Flugstad Østberg heiet fram familiens to yngste utøvere. Nå håper de «fanklubben» får seg en tur nedover i Europa for å heie dem fram under junior-VM.

Søskenparet kunne knapt lagt inn en bedre søknad under norgescupen på hjemmebane. På søndagens fellesstart ble Eivind nummer to, mens Ingvild spurtet inn til tredjeplass i jenteklassen.

PDF-avisen