– Et sjokk for oss alle

Artikkelen er over 6 år gammel

– Dette kom som et sjokk for hele klubben. Nå håper vi bare at det går bra med Pål, sier leder Åge Larsstuen i Raufoss Fotball.

DEL

Åge Larsstuen er talsmann for familien og klubben.

- Vi regner med å få en tilbakemelding så fort de vet noe mer. Familien og vår trener Espen Haug er i Oslo. Det er klart at dette preger oss veldig, sier Larsstuen. I dag samles spillerne til en frivillig trening.

Det var et stykke ut i gårsdagens trening i Storhallen at den 36-årige Raufoss-spilleren falt om, trolig med hjertestans.

Sjokkerte lagkamerater, trenere og støtteapparat ble hjelpeløst vitne til at deres mest profilerte spiller falt om. Ifølge Åge Larsstuen fikk Strand hjelp umiddelbart, spesielt fra støtteapparatet.

Hjertestarter

– Nå er ikke jeg noen lege, men jeg mener han fikk den beste hjelpen han kunne få av dem som var til stede, før beredskapsstyrken i Raufoss Industripark kom, sier Larsstuen til Oppland Arbeiderblad.

Han berømmer beredskapsstyrken som ankom Storhallen allerede etter få minutter. Etter det OA har grunn til å tro ble det brukt hjertestarter på spilleren etter han ble rammet av det som trolig er hjertestans.

– Jeg vet at hjertestarteren i hallen ble tatt fram, men jeg var selv ikke til stede og har ikke fått bekreftet dette i ettertid, sa Larsstuen til OA sent tirsdag kveld.

Ved bevissthet

Strand ble deretter fraktet med ambulanse til sykehuset i Gjøvik.

– Han var ved bevissthet da han ble fraktet bort fra hallen, opplyser Larsstuen.

36-åringen ble deretter fraktet til Oslo sentralsykehus i luftambulanse, etter at tilstanden skal ha vært stabil.

Raufoss-trener Espen Haug og Strands far Tom, som også tidligere har trent klubben, reiste til Oslo i går kveld for å være sammen med Strand på sykehuset. Haug spilte for øvrig sammen med Pål Strand på Lillestrøm i et par sesonger.

Samlet seg

– Det var en veldig ubehagelig opplevelse – det sier seg selv. Nå krysser hele klubben fingrene for at det skal gå bra med Pål, sa Haug til OA mens han var på vei til sykehuset i Oslo i går kveld.

Kaptein Petter Senstad sier det slik:

– Vi har jo registrert at mange fotballspillere både i Norge og ute har blitt rammet av hjertestans og syns det har vært ille. Men man tenker ikke at noe slik kan skje i sin egen klubb. Dette er bare trist, sier Senstad, som sammen med spillere og støtteapparat i går kveld samlet seg på Sportshytta for å snakke sammen.

Ifølge Åge Larsstuen reagerte spillerne forskjellig.

Tilstanden ukjent

– Alle har sin måte å reagere på, men jeg tror det var godt for alle å møtes for å snakke ut om det som var skjedd. Det er tross alt snakk om en medspiller og god kamerat. Spillergruppa er godt sammensveiset og har kontakt med hverandre, både i og utenfor fotballen, sier Larsstuen.

– I dag er jeg mest opptatt av å skjerme firebarnsfarens familie og alle involverte i Raufoss Fotball. Dette har vært en trist dag for hele klubben, sier Larsstuen.

Verken Gjøvik sykehus eller Oslo sentralsykehus kunne sent i går kveld opplyse om tilstanden til Pål Strand.

Støtteerklæring fra LSK

Strand kom tilbake til Raufoss i 2009 etter tidligere å ha spilt for Gjøvik/Lyn, Raufoss, HamKam og Lillestrøm Sportsklubb. Strand fikk klengenavnet «Supermann» av Kanarifansen og spilte nærmere 180 kamper fordelt på ni sesonger for klubben han ble cupmester med i 2007.

Han har også spilt to kamper for herrelandslaget til Norge mot henholdsvis Polen og Wales i 2001.

Hendelsen har heller ikke gått upåaktet hen for Lillestrøm, som har sendt ham støtteerklæringer via Twitter. Også den tidligere brannspilleren Carl Erik Torp har ønsket Strand god bedring via Twitter.

Torp falt om med hjertestans under en Brann-kamp for to år siden, og flere andre fotballspillere har blitt rammet av det samme de senere årene, blant andre Wolverhampton-trener Ståle Solbakken.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags