KNUT BEFRING" /> KNUT BEFRING" /> Gå til sidens hovedinnhold

En ekte LS-familie

Artikkelen er over 15 år gammel

Familien Nerødegård fra Leirskogen kan trygt kalles en ekte skytterfamilie. Fire av de fem familiemedlemmene deltar på Landsskytterstevnet.

Skyting er en fin idrett hvor hele familien kan engasjere seg. I år tar vi det også som en ferietur, sier John Nerødegård.

Familien fra Begna skytterlag er den eneste husstanden som kan stille med skyttere på Landsskytterstevnet. Pappa John skyter i klasse 4, sønnen Pål i klasse tre, mens Kristin og Jostein skyter i henholdsvis eldre rekrutt og rekrutt. Tidligere i uka skulle alle fire i aksjon. Slik blir det tidstrøbbel av.

Vi hadde fått det til, men jeg valgte å droppe feltrunden for å følge ungene på banen i dag, sa John Nerødegård etter at yngstemann Jostein hadde skutt 240 poeng på 100-metersbanen.

Senere på dagen var både Pål i aksjon på 200-meteren og datteren Kristin skjøt baneskyting i eldre rekrutt. Pål fikk 177 poeng og Kristin fikk 245 poeng. Mamma Laila er den eneste i familien som ikke deltar.
Min oppgave blir å mase på dem slik at de får med seg alt. Jeg får nøye meg med å skyte Skytingens dag, smiler Laila og klapper yngstemann på skulderen etter hans debut på Landsskytterstevnet.

Eldstesønnen Pål har tatt steget opp fra juniorklassen i år, og må fremdeles innse at pappa har de høyeste poengsummene. Men om noen år skal ha passe seg, smiler Pål. På spørsmål om hvem i familien som har de største sjansene peker alle på Kristin. Hun har skutt 249 poeng i år og er nok best av oss, sier den mannlige delen av familien.

Kristin har prioritert Landsskytterstevnet i år. Hun spiller også fotball og laget hennes er med i Norway Cup.
I fjor valgte jeg Norway Cup, men i år ville jeg prøve meg på Landsskytterstevnet, sier Kristin Nerødegård.