Elverum-spiller raser etter Rubens Raufoss-hjelp

Ruben Gabrielsen med hjelpende hånd til Raufoss.

Ruben Gabrielsen med hjelpende hånd til Raufoss. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

[ØSTLENDINGEN:] Totning og Molde-spiller Ruben Gabrielsen skal ha fått med seg flere A-lagsspillere i mandagens kamp mot Elverum, for å hjelpe Raufoss til opprykk. – Amatørmessig, sier Ulrik Balstad.

Gabrielsen innrømmet ovenfor Oppland Arbeiderblad rett etter mandagens kamp i 2. divisjon at han aktivt gikk inn for å hjelpe Raufoss i opprykkskampen, ved å få med seg flere av Moldes A-lagsspillere i kampen mot Elverum.

– Jeg skulle egentlig ikke spille denne kampen, men ba om å få gjøre det. Jeg spurte også Espen Bugge Pettersen og Erik Hestad om ikke de også kunne stille opp. Ettersom det ikke var meningen at jeg skulle spille så spilte jeg bare en omgang, sa Gabrielsen til Oppland Arbeiderblad.

– Skal ikke være sånn

Molde-spilleren skal også ha sendt en sms til Raufoss-trener Espen Haug etter kampen, da det endte med 3–2 seier, og Raufoss dermed gikk forbi Elverum på tabellen.

– Jeg skrev at nå hadde jeg gjort manns jobb for Molde 2 og tatt poeng fra opprykksrivalen deres, og at han nå skylder meg og Bugge Pettersen ei flaske vin for hjelpen.

Dette får Elverum-back Ulrik Balstad til å rase.

– Det er en evig debatt når det gjelder toerlagene, men jeg syns dette er amatørmessig. At én enkeltspiller som egentlig ikke skulle spille kampen får med seg flere A-lagsspillere kun for å hjelpe en annen klubb er hårreisende, sier Balstad.

Til Oppland Arbeiderblad nevner Gabrielsen at han spesifikt forhørte seg med tidligere landslagskeeper Bugge Pettersen og Hestad om å spille kampen. Sistnevnte sto for 1–0 scoringen til Molde 2.

– De to preget kampen helt klart. Gabrielsen var den dårligste av A-lagsspillerne, så det gjorde ingenting at han spilte, men det skal uansett ikke være sånn. Dette preger jo opprykkskampen, sier Balstad, som etterlyser fair play.

– Orker ikke å surve

Etter kampen uttalte trener Kevin Knappen til Østlendingen at han syns det var fint for sine spillere å få målt seg mot så gode fotballspillere, ettersom Molde 2 stilte med åtte A-lagsspillere.

Daglig leder i Elverum Fotball stiller seg bak uttalelsen til treneren.

– Jeg orker ikke å surve over de toerlagene. Hvis det er sånn de driver med andrelagene sine, så må vi bare forholde oss til det. Jeg orker ikke å bruke energi på å fyre meg opp over dette.

Kampen kan få stor betydning for opprykkskampen, men både Krogsæter og Knappen føler seg sikker på at Elverum står igjen øverst på tabellen når alle kampene er spilt.

– Raufoss kommer til å tape i løpet av høstsesongen, og det blir jo desto deiligere å ta dem nå, sier Krogsæter.

Elverum møter Rosenborg 2 allerede neste runde, mens Raufoss har Molde 2 i den 3. siste serierunde og Rosenborg 2 i nest siste, før de to opprykkskandidatene møtes på Elverum stadion i siste runde.

– Jeg syns det er litt merkelig at han (Gabrielsen) velger å gå ut med den uttalelsen og tror ikke han styrer dette alene, men vi skal ikke klage over å møte gode spillere. Vi burde også ha tatt dem hvis vi hadde vært helt på nett. Vi vinner uansett resten av kampene, så dette blir nok storveis uansett, er beskjeden fra Knappen. (Østlendingen)

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags