Eliteseriedebut i kveld

Artikkelen er over 5 år gammel

I kveld er Ole Amund Sveen i Strømsgodsets tropp mot Moldes på en fullsatt Røkkeløkka.

DEL

Lokale nyheter – 5 kr for 5 uker

Kontrastene er store for redølen som foran denne sesongen har tatt steget fra Raufoss i 2. divisjon til eliteserien med Strømsgodset.

Det er et helt annet sirkus rundt eliteseriestarten enn jeg er vant med. Interessen er mye større og trykket rundt laget er på en litt annen måte. Bare på kick-off her i Drammen var det tusen mennesker som møtte opp, sier Sveen.

Omskolert

Ole Amund Sveen var midtbanespiller både i Redalen og i Raufoss. I Strømsgodset kjemper han om en av de to midtstopperplassene. En god vintersesong har gjort ham til en reell utfordrer til Kim André Madsen og Alexander Aas.

Det ble drillet som midtstopper fra januar, og har spilt der i hele vinter. I starten var det litt uvant, men nå trives jeg som midtstopper, sier Sveen.

Han har fått mye tillit i treningskampene i vinter. Ettersom Kim André Madsen har vært mye skadet, så har han spilt de aller fleste treningskampene. Sveen er av dem som har fått mest spilletid av samtlige i oppkjøringen. I generalprøven før seriestart var han reserve og kom inn de siste ti minuttene.

Per nå er jeg nok tredjevalg på stopperplass, og jeg tviler vel på om jeg får spille fra start mot Molde. Men jeg er veldig godt fornøyd med å være med i troppen i den første seriekampen, mener Ole Amund Sveen.

Ros fra Flo

Sportssjef i Strømsgodset IF, Jostein Flo, smilte bredt da OA-sporten spurte om hvordan redølens utvikling hadde vært siden overgangen fra Raufoss.

Ole Amund har utviklet seg veldig bra. Han er i en kjempegod posisjon for sin egen utvikling. Ikke fast på laget, men veldig nær og vil få godt med spilletid i eliteserien, sa Jostein Flo.

Strømsgodsets nye midtstopper er også fornøyd med det han har fått vist gjennom vinteren.

Jeg har vist at jeg kan spille bra der. Mot Vålerenga hadde jeg for eksempel god kontroll på Veigard pall Gunnarsson. Man må spille på en litt annen måte i den posisjonen. Der kan man ikke bli driblet eller miste ballen. Samtidig tror jeg at stopperplass passer meg godt. Selv om jeg fortsatt også liker meg på midtbanen. I en klubb som Strømsgodset handler det om å gripe sjanser der man får den, sier han.

Tøff start

Molde på Røkkeløkka er kanskje den vanskeligste starten Strømsgodset kunne fått.

Vi har alt å vinne i den kampen. I fjor ble det uavgjort mellom lagene der og vi går for poeng også i år. Selv om Molde er et godt lag, mener Sveen.

Han har stor tro på at hans første sesong i SIF blir en stor opplevelse.

Målet er å spille i Europa igjen og vi går for medalje. I fjor var Strømsgodset på medaljeplass til pause i siste serierunde, og vi har tro på at vi kan kjempe om medaljer, sier Sveen, som tipper Molde, Rosenborg og Strømsgodset på de tre øverste plassene.

Berget usikker

Jo Inge Berget og Molde er favoritter blant de fleste denne sesongen. Hadelendingen er skadefri og klar til kamp.

Men jeg vet ikke om jeg spiller fra start. Vi får laget først like før kampstart, sier Jo Inge Berget.

Eliteserien starter med Molde- Strømsgodset i kveld. Ruben Gabrielsen og Lillestrøm spiller mot Hønefoss lørdag, mens Adem Gûven og Odd åpner mot Sogndal hjemme søndag.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags