ABC Nyheter er kjent med innholdet i dokumentaren, og skriver at det i filmen også kommer fram at 16 norske langrennsløpere har hatt blodverdier som kun én av hundre kan ha naturlig.

Tilsvarende påstander gjelder også for 13 russiske utøvere, samt to svenske og én finsk.

– Vi har bare informasjon om innholdet fra mediene. Skiforbundet ønsker ikke å kommentere prøver eller tester vi ikke har noen kunnskap om, men alt vi driver med i norsk langrenn tåler dagens lys. Anklagene fra SVT er godt kjent fra tidligere dokumentarer og vi har ved en rekke anledninger tilbakevist og forklart hva som er årsakene til suksessen, sier Espen Graff, kommunikasjonssjef i Norges Skiforbund, til nettstedet.

– Indikasjon på mulig dopingmisbruk

I helgen slo anklagene mot dopingjuks i langrennssporten ned som en bombe. Sveriges Television (SVT) har sammen med Sunday Times, tyske ARD og magasinet Republik jobbet med saken. Nesten en tredel av medaljevinnerne i langrenn fra 2001 til 2010 skal ha blodverdier som tyder på juks.

Ifølge SVTs dokumentar Uppdrag granskning er 70 prosent av alle norske OL-medaljer siden 1992 vunnet av utøvere som tar astmamedisin. Tallet for svenskene ligger på 50 prosent, viser gjennomgangen i dokumentaren.

James Stray-Gundersen, som tidligere har jobbet i det medisinske apparatet til Det internasjonale skiforbundet (FIS), sier ifølge ABC Nyheter i dokumentaren at et betydelig antall av blodverdiene han har sett nærmere på har uvanlige eller svært uvanlige resultater.

– Det gir en indikasjon på mulig dopingmisbruk i langrennssporten, sier Stray-Gundersen i dokumentaren som sendes på SVT onsdag kl. 20.00.

Viser til granskningsutvalget

Graff slår tilbake mot påstandene og viser til den omfattende rapporten til det uavhengige granskningsutvalget.

– Utvalget gikk grundig gjennom medisineringen i norsk langrenn i fjor. Norges Skiforbund er glad for at man prøver å avsløre jukserne, men utfordringen så langt er at også uskyldige løpere og lag som egentlig fortjener ære for sine fantastiske prestasjoner nok en gang blir mistenkeliggjort. For øvrig viser vi til Det Internasjonale Skiforbundet (FIS) som har det overordnede ansvaret for dopingkontroller og oppfølging av disse, sier han.