Gjøviks ferske TV-kjendis Svein Enger har spilt boccia i en årrekke. Og når han ikke stiller i flotte uniformer, er han som oftest å se i blå treningsdress. Den 25. mai runder Svein 60 år, og sammen med Leif Seljevold (57) er han for en ekte veteran å regne inne sporten.

I helgen var de to på plass i Kallerudhallen og spilte sammen på Gjøvik HIL 7 i klasse 2 B sammen med nykomlingen på laget, Bjørn Vidar Bråten Larsen.

Dreven i gamet

Nå er ikke Bjørn Vidar (25) noen nykommer i sporten. Han har drevet med boccia i omlag ti år.

– Jeg var tidligere med i Vestre Toten HIL, men meldte overgang til Gjøvik HIL for et par år siden. Miljøet er veldig bra på Gjøvik, og det å treffe folk fra andre klubber på stevner, er både fint og miljøskapende. Det er gøy å gjøre det bra, men viktigst å delta. Vet ikke hvor mange år jeg kommer til å holde på med boccia, men det blir til jeg eventuelt går lei. Det å spille på lag og individuellt synes jeg er like gøy, sa Bjørn Vidar Bråten Larsen.

Laget hans slo Vestre Toten HIL 1 hele 19 - 1 på lørdag, og søndag ble både Lillehammer og Røyken HIL slått i tur og orden. Laget endte til slutt på en andreplass i klasse 2 B, og de ble dermed beste lokale lag uansett klasse. De tre på Gjøvik HIL 7 så ut til å storkose seg i Kallerudhallen i helgen, og var svært så fornøyde med resultatet.

Øvrige resultater

I åpen klasse ble Østre Toten HSL 3 nummer fire, Gjøvik HIL 4 nummer fem. Asker 6 vant klassen. På Østre Totens lag stilte Kjell Bakkelund, Harald Bergli og Tor Ole Richardsen, mens Gjøviks lag besto av Reidar Skogli, Ingerid Sveum og Roy Sveum. Sistnevnte var også med i arrangørstaben. I klasse 3 ble Friskus 2 nummer fire, og laget besto av Sigbjørn Sørli, Sølvi Simensen og Kjell Aksel Lindberg. Ringerike ble vinnere av denne klassen. Ellers ble Østre Toten HIL nummer tre i klasse 1, der Oslo HIL vant. Her stilte imidlertid kun tre lag opp.