Igjen var det i åpen klasse deltakelsen var størst, og kampen om seieren ble jevn og spennende.

Det var arrangøren Vestre Toten handicap idrettslags egen Svein O. Bjørnerud som trakk det lengste strået denne gang, av de tolv som gikk til finalespillet søndag fra lørdagens innledende spill. Hans hardeste konkurrent ble Morgan Amdahl fra Gjøvik HIL.

I de andre klassene var det også mange jevne kamper, men i klasse 2 imponerte Oddvar Skullerud fra Østre Toten handicap sportslag stort. Han ble ganske overlegen vinner, og tapte ikke en eneste kamp. Det er en ganske uvanlig prestasjon i et stevne, og av de tolv kampene hans i helgen ble elleve vunnet mens en endte uavgjort.

Hadde to slag

Veteranen Oddvar Skullerud har både en KM og en NM-tittel fra før, og i tillegg har han andreplasser å se tilbake på i begge mesterskapene. I 1992 ble han rammet av slag, og året etter ble han rammet av et nytt slag. Boccia-sporten har gitt ham mye.

– Jeg kan ikke skjønne at det ikke er flere som vil være med å spille. Istedenfor å sitte hjemme å glane i veggen, har det vært reine terapien for meg. Det hjelper både på den psykiske og fysiske helsa. En kommer seg ut blant andre, og har det sosialt. En lærer mange å kjenne etter hvert, og skaffer seg mange venner, poengterer Oddvar. Både han og samboer Turid Fallingen har hatt store glede av bocciasporten.

Ellers ble det seier til Wenche Ellingsen fra Gjøvik HIL i klasse 3, foran samboerparet Sølvi Simensen og Sigbjørn Sørlie som representerer Friskus. Wenche har vært medlem av Gjøvik HIL i en måned. Hun har i mange år representert Oslo-klubben Helios, og er både tidligere norgesmester og flere ganger kretsmester for klubben.

Solid valdris

Andris Skjefte fra Vang HSL i Valdres forsvarte KM og Fylkesmester-tittelen fra i fjor i klasse 1, og vant foran ØTHSLs Bjørg K. Bakkelund. Det er klassen med størst handicap, og Andris som er lenket til rullestolen har holdt på med boccia i 12 - 13 år. I helgen vant han samtlige av sine kamper, og det er en utrolig prestasjon.

– Denne helgen har det gått over all forventning. Det er gøy å drive med boccia, og jeg kommer meg ut og treffer folk. Blir kjent med mange, og det sosiale teller mye. Vi har et bra miljø i klubben, men de siste åra er vi blitt færre. Det er mange eldre og syke som har måtte gi seg, og det er få nye rekrutter, forteller Andris Skjefte. Han er kvalifisert for årets NM på Røros, og endte som nummer fire i fjorårets NM.