– Blir ingen «bonderomantikk»

: Til daglig sitter de ved samme skolepult ved Lena videregående skole. I morgen spiller Stian Røhne Hallingstad (t.v) for Kolbu/KK i direktesendt opprykkskamp på TV 2 mot Lars Alund og FK Toten.

: Til daglig sitter de ved samme skolepult ved Lena videregående skole. I morgen spiller Stian Røhne Hallingstad (t.v) for Kolbu/KK i direktesendt opprykkskamp på TV 2 mot Lars Alund og FK Toten. Foto:

Av
Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Til daglig deler de skolepult og spiller fotball sammen. I morgen braker de i hop for hvert sitt lag i kampen om opprykk.

– Her blir det ingen «bonderomantikk», forsikrer FK Totens Lars Alund og Kolbu/KKs Stian Røhne Hallingstad.

Hjemmelaget FK Toten sitter i førersetet før lørdagens direktesendte opprykkskamp på TV 2 Sport. De klarer seg med uavgjort. Kolbu/KK må vinne for å rykke opp.

«Snakkis» på bygda

Gutta har den siste tiden merket at tida for alvor nærmer seg.

– Det har jo blitt en «snakkis» ute på bygda. Flere vi treffer på, er nok mer interessert i hvordan det går med oss i denne kampen enn ellers i året. I tillegg har nok de fleste fått med seg at TV 2 kommer, noe som skaper ekstra blest. Det hadde vært utrolig kult om det hadde kommet nærmere 1000 tilskuere og støttet opp, sier gutta, som erkjenner at det har vært rivalisering den siste tida.

– Det er jo mest moro med det scenarioet vi har havnet i nå. Men før sesongen satt vi på skolen og diskuterte, og da skjønte vi at oppsettet faktisk kunne ende med en opprykksfinale på lørdag. Vi er jo gode kompiser, men det skal nok bli et tøff batalje utpå der, forklarer Alund og Hallingstad.

Hjemmebanefordel

I vårens utgave av lokalderbyet mellom Kolbu/KK og FK Toten var det hjemmelaget Kolbu/KK som stakk av gårde med seieren.

– Det var bare flaks. «Dekk» vant på en feildømt straffe, fastslår Alund.

– Nei, vi hadde full kontroll hele kampen, vi, kontrer midtstopper Hallingstad. Temperamentet stiger litt, og det er ingen tvil om at det kommer til å bli tøffe dueller i lørdagens kamp.

– Vi skal nok blø for drakta, ja, sier Hallingstad, som mener bredden i troppen til Kolbu/KK vil være faktoren som gjør at de får spille tredjedivisjon neste år.

– Fordelen vår er at vi nå får spille på kunstgras, noe som passer oss bra. Da vil spillet gå fortere. Vi kan også klare oss med uavgjort, men det er sjelden det blir uavgjort i slike lokalderbyer, sier kantspilleren til FK Toten, Lars Alund.

Kjenner hverandre godt

Alund og Hallingstad har kjent hverandre lenge. Nå har de sittet ved siden av hverandre to og et halvt år på Lena videregående skole, hvor begge også har toppidrett fotball som valgfag.

– Vi kjenner hverandre godt, og dette blir jo drømmescenarioet. Vi sendte meldinger til hverandre så fort vi fant ut at TV 2 skulle være til stede. Det kommer nok til å svi ganske greit rett etter kampen for den av oss som taper, men vi skal nok klare å bli gode venner igjen etter det også fastslår idrettslinjestudentene.

Setter opp paller

FK Toten er klare for storinnrykk på kunstgrasbana lørdag.

– Det går rykter om at de skal sette opp paller så folk kan stå rundt bana. Det kommer til å bli en folkefest, noe vi både gleder oss til, og selvsagt er litt nervøse for, avslutter de to kompisene Alund og Hallingstad før «Slaget om Toten» lørdag.

Til daglig deler de skolepult og spiller fotball sammen. I morgen braker de i hop for hvert sitt lag i kampen om opprykk.
Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags