NM-gull og gode plasseringer for Maren Skjøld

Maren Skjøld (t.v), Kristin Lysdahl og Minna Fuerst Holtmann på pallen etter søndagens slalåm under NM

Maren Skjøld (t.v), Kristin Lysdahl og Minna Fuerst Holtmann på pallen etter søndagens slalåm under NM Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Maren Skjøld har hatt et svært oppløftende NM i alpint så langt, men foreløpig er det blitt med én medalje; gull i slalåm. Torsdag har hun en ny medaljesjanse.

DEL

Gjøvik-jenta startet med en åttendeplass i storslalåm lørdag. Deretter leverte hun et meget bra slalåmrenn, som endte med at Maren delte NM-gullet med Kristin Lysdahl.

En strålende andreomgang sørget for at Maren tok inn de 43 hundredelene som Kristin Lysdahl ledet med etter første omgang.

Mandag sto både super-G og lagkonkurranse på programmet i Hemsedal. Maria Therese Tviberg vant det som ble en kamp om små hundredeler. Hun henviste forhåndsfavoritten Kajsa Vickhoff Lie til sølvplass.

Maren Skjøld har de siste par sesongene prioritert slalåm, men hun leverte en absolutt godkjent super-G i NM og ble nummer fem.

Rett utenfor pallen endte det også for Opplands lag i parallellslalåm seinere mandag. Akershus vant det som var historiens første teamevent i NM. Oppland, med Maren Skjøld, Andreas Sønsterud Aamdahl, Hannah Sæthereng og Ulrik Rykhus Danielsen på laget, ble nummer fire.

Hannah Sæthereng fra Harestua, som ble juniorverdensmester i super-G tidligere i vinter, kjørte ut i storslalåm, ble nummer 18 i slalåm, før hun kom på sjuendeplass i super-G.

Tirsdag og onsdag er det utfortrening i Hemsedal. Tirsdag vant Kajsa Vickoff Lie foran Marte Monsen. Maren Skjøld kjørte her inn til femteplass. Kjøringen hennes i fartsdisiplinene lover bra foran torsdagens NM-kombinasjon.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i distriktet. Hjelp oss å være overalt!

Artikkeltags