– Det er cirka 85 høydemeter fra bunn til topp i Hovdebakken. Ved å gå eller løpe opp bakken flere ganger, kan du «bestige» andre topper, sier Morten Erichsen i alpingruppa i skiklubben, og forklarer «gimmicken» på følgende måte:

Himmelbjerget i Danmark er 154 meter. To turer opp Hovde, så er du der. For å nå Galdhøpiggen (2469 m.o.h) må du gå 29 turer, Mont Blanc i Frankrike (4808 m.o.h) 57 turer og verdens høyeste fjell, Mount Everest i Himalaya (8848 m.o.h) 104 turer.

– Konkurransen går ut på å se hvor høyt du kommer i løpet av sommeren. I tillegg ønsker vise at Hovde også kan brukes mer som en treningsbakke også om sommeren, forteller Erichsen.

Både nederst og øverst i bakken blir det satt opp et skilt som viser hvor «løypa» starter og slutter.

– På toppen blir det i tillegg satt ut ei kasse, der du registrerer hver tur på et enkelt skjema. Så har vi masse fine uttrekkspremier, alt avhengig av hvor mange høydemeter du har samlet og hvilke topper/fjell du har «nådd». Totalt er det nesten 20 topper du kan forsøke å bestige, fra Himmelbjerget til Mount Everest, forklarer Morten Erichsen.

Det er med andre ord bare å starte klatringa mot toppen av Hovdetoppen – og noen av verdens største fjell.