Gå til sidens hovedinnhold

Spørsmål til Gjøvik kommune

Leserbrev Dette er et debattinnlegg, skrevet av en ekstern bidragsyter. Innlegget gir uttrykk for skribentens holdninger.

I forrige uke kunne man lese i OA at det foreslås å legge ned henholdsvis 15 og 10 avlastningsplasser ved Sørbyen og Snertingdal omsorgssentre. Samtidig er det sagt at ingen av de ansatte på disse stedene skal miste jobben, men noen kan måtte jobbe andre steder.

Jeg har nå i over to år daglig besøkt min mor på Sørbyen og kan ikke forstå at det her kan være så mange som 15 avlastningsplasser. På de to avdelingene A og B er det 15 plasser (både langtids- og kortidsplasser) på hver avdeling, og på B – som jeg kjenner best – brukes 2-3 plasser til enhver tid til personer på korttidsopphold. Mitt første spørsmål til Gjøvik kommune er derfor hvor de 15 avlastningsplassene på Sørbyen befinner seg? Eventuelt hvordan kommunen har kommet fram til dette antallet?

Mitt andre spørsmål handler om de ansatte: Dersom ingen skal sies opp – og det er jo bra – men omplasseres - hvor mye vil kommunen da spare på dette forslaget?

Hensikten med å rasere antall sykehjemsplasser er så vidt jeg skjønner å spare penger, men hvor mye er det å spare dersom ingen ansatte skal sies opp? Det er vel lønnsutgiftene som er den største kostnaden i helse- og omsorgssektoren?

Kommentarer til denne saken