Gå til sidens hovedinnhold

Spiste kirsebær med de store

Mathilde Skjærdalen Myhrvold (22) fikk akkurat den bekreftelsen hun ønsket da hun ble nummer fire i åpningsrennet på Beitostølen.

– Jeg har aldri gått så bra i åpningsrennet på Beitostølen. Tidligere har jeg vel røket ut i kvartfinalen. Nå kom jeg til finalen. Da jeg først hadde kommet meg dit så hadde det vært gøy å være på pallen, men jeg tok et litt dumt sporvalg før den siste bakken. Da mistet jeg litt terreng. Jeg prøvde å komme meg fram på oppløpet, men det ble for kort distanse igjen til at jeg klarte det, sa Mathilde Skjærdalen Myhrvold.

Fjorårets bronsevinner i NM har likevel all grunn til å være fornøyd. Lotta Udnes Weng, Ane Appelkvist Stenseth og Anna Svendsen på de tre første plassene er meget gode og rutinerte jenter.

– Jeg håper det er et tegn på at jeg har utviklet meg riktig. Man er alltid litt spent foran det første rennet, og svaret i dag er jeg fornøyd med. Det var gøy, sa jenta som meldte seg kraftig på i kampen om plasser på verdenscuplaget i sprint utover vinteren.

Usikkerheten rundt mulighetene til å få gå skirenn framover gjør at Mathilde velger å gå både lørdagens og søndagens distanserenn på Beitostølen.

– Nå fikk jeg se hvordan jeg ligger an i sprint. Det blir spennende å se hvordan distanseformen er til de beste. Jeg gleder meg, sa stortalentet fra Gjøvik.

Kommentarer til denne saken