SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Tottenham får det tøft i Amsterdam

Dele Alli, Victor Wanyama og Davinson Sanchezfortviler etter 0-1-tapet mot Bournemouth i helgen. Spurs sliter på bortebane. (AP Photo/Matt Dunham)

Dele Alli, Victor Wanyama og Davinson Sanchezfortviler etter 0-1-tapet mot Bournemouth i helgen. Spurs sliter på bortebane. (AP Photo/Matt Dunham) Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Tottenham har tapt ni av de ti siste bortekampene. Vi tror ikke de vinner i Amsterdam heller.

DEL

OddstipsSpillsenterets øvrige onsdagsmeny:

Oddssingel Champions League: Tottenham får det tøft i Amsterdam

Oddssingel MLS: Zlatan er i monsterform

Oddssingel cupen: Bodø/Glimts lillebror sørger for cupskrell

Odds: Så mange hadde spilt på 4–0 til Liverpool

Onsdagens soleklare høydepunkt på langoddsprogrammet er naturligvis semifinalereturen mellom Ajax og Tottenham. Men det spilles også en meget viktig kamp i OBOS-ligaen mellom HamKam og Sogndal og i Bodø er det cupkamp og 1. runde mellom Junkeren og Strømmen. Ellers er det full serierunde i dansk 1. divisjon og natt til torsdag spilles det en rekke kamper i Major League Soccer.

NB! 54 millioner kroner i Vikinglotto-potten på onsdag. Her kan du levere kupongen!

Ajax – Tottenham 2,10 – 3,50 – 3,15 U (spillestopp kl. 2055)

Klikk her for å levere dette spillet

Champions League, semifinale. Kamp 2 av 2. Etter å ha vunnet den første kampen 1–0 i London, er Ajax i førersete før den avgjørende kampen i Amsterdam onsdag.

Ajax har hatt en fantastisk reise frem til semifinalen. De har spilt 17 kamper i Champions League denne sesongen, inkludert seks kvalikkamper. Det er mer enn noe annet lag i Champions League denne sesongen.

De har kun tapt én av disse 17 kampene. Det var et 1-2-tap på hjemmebane mot Real Madrid i åttendedelsfinalen.

Det unge og talentfulle Ajax-laget herjet med Tottenham i de første 45 minuttene i den første kampen. Spurs kom litt mer med i kampen i andre omgang, men Mauricio Pochettino sine menn hadde kun ett skudd på mål gjennom hele kampen. Tottenham savner toppscorer Harry Kane.

Ajax vil være full av selvtillit før returkampen. De nederlandske gigantene banket Willem II 4–0 i den nederlandske cupfinalen på søndag.

Spurs fikk ikke en like god oppladning. De tapte 0–1 borte mot Bournemouth, i en kamp hvor de spilte med ni mann i nesten hele andre omgang. Son Heung-min ble nemlig utvist like før pause, og Juan Foyth fikk rødt kort tre minutter inn i andre omgang. Tottenham står nå med syv tap på de elleve siste Premier League-kampene.

De har kun vunnet én av de siste seks kampene, og de har tapt ni av de siste ti kampene på bortebane. Den eneste borteseieren kom mot Borussia Dortmund (1–0) i Champions League.

Carel Eiting er eneste på skadelisten hos Ajax. Noussair Mazraoui håper å ta tilbake høyrebackplassen fra Joël Veltman. Resten av førsteelleveren til Ajax sier seg selv.

Tottenham får tilbake Son Heung-min som har vært suspendert. Jan Vertonghen kolliderte stygt med Andre Onana i den første kampen, men han er ventet å bli spilleklar til denne.

Érik Lamela kan være tilbake til på banen i denne matchen, men Serge Aurier, Harry Kane og Harry Winks er alle ute med skader. At Son er tilbake vil gi Tottenham en annen dimensjon i spillet enn det de viste i den første kampen. Han kan true bakrommet hos Ajax. Samtidig imponerte han ikke i kampen mot Bournemouth, og Ajax er et bedre lag.

På Johan Cruijff Arena har de kun tapt én av fem hjemmekamper i Champions League denne sesongen. Tapet kom mot Real Madrid i åttendedelsfinalen, men alle vet hvordan de slo tilbake i den spanske hovedstaden. De har spilt uavgjort mot europeiske giganter som Juventus (1–1) og Bayern München (3-3).

NB! På fredag kan du vinne 880 millioner kroner i Eurojackpot. Lever kupongen her!

Tottenham har ingen enkel oppgave i Amsterdam onsdag.

Spurs har også historien imot seg. Bare ett av de 17 tidligere lagene som har tapt første kampen i semifinalen i Champions League/Europa Cup på hjemmebane har gått videre til finalen. Det var Ajax i 1995-1996-sesongen. De tapte 0–1 hjemme mot Panathinaikos, men slo grekerne 3–0 på bortebane. Nå skal Ajax forsøke å ta seg til sin første finale siden nettopp 1996.

Jeg mener Ajax skal være i stand til å sikre en plass i finalen etter å ha vunnet første kampen 1–0. Tottenham sine to siste bortekamper mot nederlandske lag har endt uavgjort, og jeg tror også denne matchen ender uavgjort. Oddsen på U er 3,50. Spillestopp er klokken 2055.

Klikk her for å levere dette spillet