SPILLSENTERET med annonselenker fra Norsk Tipping

Molde er bankers på søndagskupongen

Molde  20190428.
Eliteserien fotball 2019: Molde - Rosenborg (3-0). Moldes Magnus Wolff Eikrem klapper til publikum etter eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Rosenborg på Aker Stadion.
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

Molde 20190428. Eliteserien fotball 2019: Molde - Rosenborg (3-0). Moldes Magnus Wolff Eikrem klapper til publikum etter eliteseriekampen i fotball mellom Molde og Rosenborg på Aker Stadion. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Skal Molde vinne Eliteserien så må dagens hjemmekamp bare vinnes.

DEL

(Siste) Spillsenterets øvrige søndagsmeny:

Oddssingel Premier League: Liverpool gjør jobben sin

Oddssingel Premier League: Manchester City tåler presset

Oddssingel Eliteserien: Vanskelig bortekamp for Brann

Oddssingel Eliteserien: Ranheim kan overraske mot Vålerenga

Søndagskupongen: Molde er klink på søndagskupongen

Lotto: Åtte nye Lotto-millionærer på lørdag

Joker: Laksevåg-mann vant to millioner kroner

V75 Charlottenlund: V75-søndag med Copenhagen Cup

V64 Göteborg: Fantastisk V64-jackpotomgang på galoppen

Vi har kommet frem til en ny søndagskupong i jakten på 12 rette, Kupongen er i sin helhet viet fotballen her hjemme. Vi har seks kamper fra toppserien, samt det samme antallet fra OBOS-ligaen. De store favorittene glimrer med sitt fravær, kanskje med unntak av Molde. Vi tror på bra utbetalinger til de som er heldige og dyktige nok i sin premiejakt. Innleveringsfristen denne søndagen er 17:55. 

NB! 68 millioner kroner i Vikinglotto-potten på onsdag. Her kan du levere kupongen!

1. Stabæk – Brann 
I kupongens åpningskamp tar Brann turen fra Bergen til Bærum og Nadderud. Et møte med Stabæk venter bergenserne. Begge lag middelmådig i gang. Spesielt Brann under har startet under forventet.

Stabæk har startet Eliteserien meget bra på eget gress, men dessverre like svakt på bortebane. Tre strake bortetap er nesten utlignet med to seire og en uavgjort på Nadderud. Det har blitt seks nettkjenninger hjemme, mens laget fortsatt ikke har scoret mål etter tre borteopptredener. Etter 1-1 hjemme mot Lillestrøm i serieåpningen, har laget slått Rosenborg 3-1 og Bodø/Glimt 2-0 på eget gress. To fine skalper. Henning Berg sine unge gutter, må bare litt opp i ringene på utebane. Da kan dette faktisk bli riktig brukbart. Siste kamp endte med tap 0-1 borte mot Mjøndalen. Full tropp til denne kampen. 

Brann ankommer Nadderud et poeng foran hjemmelaget på tabellen. I motsetning til vertene har Brann startet langt under forventet. Laget har i tillegg spilt en ekstra kamp, og åtte poeng av de første 21 mulige er mager kost for Bergensklubben. Borte har det blitt en seier og to tap. Laget tapte 2-3 i Skien for Odd i serieåpningen. Deretter fulgte et nytt tap med 1-2 i Stavanger mot Viking, før det ble seier i tredje forsøk, da Brann returnerte fra Tromsø med en 2-1 seier. Siste kamp var også meget svak. På eget gress ble det et stygt 0-1 tap mot Ranheim. Bergenspublikumet er kravstort, og laget bør snarest snu den negative trenden. Haugen og Barmen er tvilsomme, men kan rekke kampen. Ellers greit. 

Jevnt og viktig. Vi heller ørlite mot gjestene, men dekker med alle tegn på det store spillet. UB (HUB på 432 rekker spillet)

Klikk her for å levere din tippekupong

2. Haugesund – Bodø/Glimt 
Et meget sterkt Bodø/Glimt på andre plass på tabellen, tar turen fra nord til bortemøtet med Haugesund i kamp to på kupongen. Hjemmelaget med en litt skuffende innledning. 

Haugesund endte helt oppe på fjerde plass sist sesong. Ut ifra det og forventningene har laget startet noe svakt denne gangen. Sju poeng på de første seks spilte, og bare to små poeng ned til nedrykk er nok under det man forventet i Haugesund. Laget mistet sin trener til Rosenborg i vinter, og Jostein Grindhaug som kom inn, kjenner nok allerede presset. Hjemme har Haugesund spilt 1-1 mot Sarpsborg, slått Stabæk 3-0 og tapt 1-2 for Molde.   

Karamoko, Horneland og Gunnarshaug er alle ute. De to førstnevnte for resten av sesongen.   

Bodø/ Glimt er gode. Har fulgt opp mange fine treningskamper i vinter med en solid innledning når alvoret startet. Laget ligger på andre plass, tre poeng etter Molde som topper. Glimt har i tillegg spilt en kamp mindre enn moldenserne. Borte har det blitt en seier og et tap så langt. Glimt vant 5-4 i en thriller borte mot Mjøndalen første gang ute på tur, før det ble et 0-2 tap mot Stabæk i den andre på fremmed gress. Nord Norge trenger et Glimt eller Tromsø i toppen, og vi tror årets utgave av Glimt kan henge med i toppsjiktet lenge, og kanskje helt inn. Ingen skadeproblemer før kampen. 

Bodø/Glimt er så bra at vi tror laget henter poeng i Haugesund. UB

3. Molde – Mjøndalen 
Et Mjøndalen som har åpnet bedre enn forventet tar turen fra Buskerud til Molde og Aker stadion i kamp tre på kupongen. Molde på toppen av tabellen så langt. 

Molde er som ventet med i toppen, og kommer til denne kampen som serieledere i Eliteserien. Hjemme på Aker stadion har laget vært utilnærmelige i årets tre første kamper. Stabæk (3-0), Vålerenga (4-1) og Rosenborg (3-0) har alle måtte reise fra Molde totalt utspilt.   Trener Erling Moe som har overtatt ansvaret etter Ole Gunnar Solskjærs avgang har virkelig fått moldenserne på rett vei. Om borteformen blir sånn noenlunde, er laget i våre øyne en relativt klar favoritt til gullet. Med et Rosenborg i fritt fall (iallfall så langt) ser vi ikke helt hvem som skal stopp Molde. Eirik Ulland Andersen eneste fravær til denne kampen. 

Mjøndalen var tippet sist av mange såkalte eksperter før sesongen. Ut ifra det har bruntrøyene startet bedre enn forventet. Etter 0-2 i Oslo mot Vålerenga i serieåpningen har laget ikke tapt på de fem neste. De to andre på fremmed gress har gitt en meget sterk 3-2 seier mot Strømsgodset på Marienlyst, samt en uavgjort kamp med 1-1 i Sarpsborg. Også det en meget god prestasjon. Under trener Vegard Hansen har Mjøndalen en fin innstilling, og kriger virkelig for poengene. Noen småskader, men ingen bekreftet ute til denne kampen. 

Mjøndalen har vært bedre enn forventet. Vi tror dog laget møter overmakten i sesongens kanskje vanskeligste oppgave. 

4. Ranheim – Vålerenga 
Vålerenga setter kursen mot Trøndelag og bortemøtet med Ranheim. Gjestene med en bra start. Ranheim har kommet litt til hektene etter en meget svak innledning. 

Ranheim innledet med tre strake tap, men har to seire og en uavgjort etter det. Fjorårets store positive overraskelse er således litt på gang igjen. Hjemme har laget en seier og to tap så langt. Første hjemme i serieåpningen endte med tap 1-2 mot Tromsø. Deretter et nytt tap 0-2 for Haugesund, før det ble seier i tredje forsøk på eget gress med en meget solid 5-2 over Viking. I siste kamp kunne trener Svein Maalen og hans Ranheim notere en flott og imponerende seier med 1-0 over Brann i Bergen.   

Vålerenga har startet bra. Fjerdeplass er greit, selv om det allerede er fem poeng opp til Molde på topp. Trener Ronny Deila har et bra mannskap, hvor stabiliteten kanskje er den største utfordringen. Hjemme i hovedstaden er Intility Arena i ferd med å bli den fryktede bortebanen den bør være med et trofast og lydhør tilhengerskare. Stabiliteten borte er nok som sagt utfordringen. Laget tapte de to første på utebane mot Kristiansund og Molde. Etter det har det blitt to sterke uavgjorte mot Viking og Brann. Hovedstaden trenger et lag i toppen, etter mange magre år, og det skal bli spennende og følge Vålerenga utover i sesongen.   

Ranheim på vei opp. Vålerenga uten borteseier på fire spilte. Vi føler litt enten eller og forsøker HB.

5. Sarpsborg 08 – Kristiansund 
Sarpsborg tar imot Kristiansund på Sarpsborg stadion i kamp fem. Etter forventningene må man kunne si at hjemmelaget har startet under forventet, mens gjestene har startet bedre enn de fleste trodde før sesongen. 

Sarpsborg var nummer åtte sist sesong. Etter en flott innledning buttet det kraftig imot på slutten av fjoråret. Denne gangen har starten vært grei, men heller ikke mer. Sju poeng på konto av de første 18 mulige er nok ikke helt det trener Geir Bakke hadde kalkulert med før seriestarten. Det er dog mye klasse i dette laget, og vi tror fremgangen kommer. Hjemme på stadion har Sarpsborg så langt slått Lillestrøm 1-0, samt spilt uavgjort mot Molde og Mjøndalen med 1-1 som resultat i begge de to nevnte. Uten seier på tre spilte borte, og med bare to poeng ned til nedrykk, må østfoldingene opp i tauene.   

Kristiansund ankommer Sarpsborg tre poeng foran hjemmelaget. Laget er helt oppe på en fin sjette plass. Kristiansund er dog klart bedre på eget gress, enn ute på tur. Ingen tap på tre spilte hjemme, mens det på utebane har blitt en seier og tre tap så langt. Laget tapte sine tre første borte mot Viking, Brann og Odd, men noterte en fin 3-2 seier på Marienlyst mot Strømsgodset i det fjerde forsøket på utebane. Siste kamp endte med seier 1-0 hjemme mot Tromsø. Kristiansund endte på en flott femte plass sist sesong, og ser ut til å følge opp. 

Det rapporteres full tropp til denne kampen. 

Kristiansund er bra. Vi tror dog allikevel at poengene blir igjen i Østfold. H

Klikk her for å levere din tippekupong

6. Tromsø – Odd 
Odd legger ut på langtur i kupongens sjette og siste fra Eliteserien. Tromsø og Alfheim venter ved ankomst. Odd med en fin innledning på sesongen. Tromsø helt i bunnen av tabellen. 

Tromsø virker meget begrenset så langt denne sesongen. Syltynne fire poeng innspilt av de første 18 mulige er stygge tall. Det kan bli en meget tung sesong for laget som endte i midtsjiktet i fjor. Tromsø startet sesongen med å vinne 2-1 borte mot Ranheim, men har bare tatt et poeng på de fem neste. Hjemme på Alfheim har det blitt nederlag i begge de to spilte. Først 0-2 mot Viking, deretter 1-2 mot Brann. Skal Tromsø overleve må hjemmeformen ankomme, det er vi rimelig sikre på. Marcus Holmgren Pedersen soner karantene for et direkte rødt kort. Noen småskader i tillegg, men ingen andre bekreftet ute. 

Odd har startet sesongen meget bra. Er inne på pallplass som nummer tre så langt. Laget er dog bedre hjemme på Skagerak Arena enn borte. Fire strake gevinster hjemme, mens det på utebane fremdeles ventes på den første trepoengeren. Det har blitt 1-1 på Lerkendal mot Rosenborg, samt et knepent tap 0-1 for Vålerenga i Oslo. Dag-Eilev Fagermo og hans gutter blir farlige denne sesongen om man klarer å overføre noe av kvalitet og resultater hjemme i Skien til kampene på fremmed gress. Andreas Helmersen har en meniskskade, ellers ingen problemer i troppen.   

Odd har ikke vunnet borte så langt. Tromsø er helt i bunnen og meget begrenset. Vi tror ikke Odd taper dette oppgjøret. B (UB på 432 rekker spillet) 

7. Jerv – Ullensaker/Kisa 
Kamp sju bringer oss over til nivå to i OBOS-ligaen. Ullensaker/Kisa reiser fra Akershus ned til Grimstad og møtet med Jerv. Bortelaget fint i gang og med i toppsjiktet. Hjemmelaget to poeng over nedrykk så langt. 

Jerv styrte unna nedrykk med to små poeng sist sesong. Denne gangen har laget igjen prestert moderat i innledningen. Det har blitt seks poeng av de første 15 mulige, og i øyeblikket er det bare to poeng ned til nedrykk. Hjemme på Levermyr i Grimstad er dog laget bra. 1-1 mot Strømmen og seier 3-1 over Notodden lar seg høre. Det er dog trolig to av de svakeste lagene som har gjestet Levermyr i sesongens første to kamper. Siste kamp endte stygt for Jerv. Laget ble sendt hjem fra bortemøtet mot KFUM med 0-5 i kofferten fra hovedstaden.   

Ullensaker/Kisa var i kvalikspill for opprykk sist sesong, og har igjen startet meget bra, med en tredje plass så langt. Selv om det allerede er hele seks poeng opp til Aalesund på topp, har starten vært meget tilfredsstillende for Kisa. Lage har spilt tre kamper på utebane. Først 1-1 mot Strømmen i seriestarten. Deretter en uvirkelig 8-0 seier mot Tromsdalen, før det ble tap 0-2 mot Nest Sotra. Siste kamp var bra, da Skeid ble sendt den korte veien til Oslo med et 2-3 tap i bagasjen.   

Vi tror poengene blir med hjem til Ullensaker. Laget er bedre enn Jerv, som kommer fra 0-5 mot KFUM. B 

8. Kongsvinger – Tromsdalen 
I kamp åtte tar bunnlaget Tromsdalen turen sørover til Gjemselund, og et oppgjør mot Kongsvinger. Hjemmelaget med en helt grei start på sesongen. 

Kongsvinger har startet fint. Er inne på åttende plass, og det skiller bare et lite poeng opp til en kvalikplass for spill om opprykk. Hjemme på Gjemselund har laget ikke tapt på de tre spilte så langt. Det har blitt 1-0 seier mot Notodden, samt to uavgjorte kamper mot KFUM og Jerv. Ingen av de antatt beste lagene har dog vært på Kongsvinger så langt, og vi vil gjerne se litt mer før vi anser laget for å være en kandidat til spill i toppsjiktet. Siste kamp endte med fine 0-0 borte mot Raufoss.   

Tromsdalen har hatt et mareritt av en start på sesongen. Et enslig poeng på de første fem spilte, og hele 18 mål feil vei er stygge tall. Trolig blir laget fra Troms for lette i årets OBOS-liga.   Laget har vært ute på tur to ganger i sesongstarten, uten å få med poeng hjem. Det har blitt tap 1-2 for Ham Kam og 0-3 for Skeid. Det er selvsagt tidlig i sesongen. Bare fem av i alt 30 kamper er spilt, men Tromsdalen må vise vesentlig mer for å overleve i denne serien. 

Et svakt bortelag tror vi ikke henter noe her. H 

9. Nest-Sotra – Start
Nest- Sotra ønsker Start velkommen til Ågotnes stadion i kamp ni. Hjemmelaget i midtsjiktet, mens Start til tross for femte plass så langt, ikke helt har innfridd. 

Nest-Sotra var helt oppe på kvalikspill om opprykk sist sesong. Har startet litt svakere denne gangen, men allikevel greit. Sju poeng er på konto. Det betyr tre poeng til både kvalikplass og nedrykk. Ut ifra de tallene skjønner vi at det ennå er spilt få kamper. 
Hjemme på Ågotnes har det blitt to gevinster og et tap. Raufoss ble for sterke i serieåpningen og kunne reise hjem med en 2-1 seier. I de to neste har Nest-Sotra slått Ham Kam 2-0 og Ullensaker/Kisa med samme sifre. Siste kamp endte med et 1-2 tap borte mot gode Sandefjord.   

Start som rykket ned har skuffet litt. Laget var ansett som en klar opprykkskandidat. Laget kan selvsagt fortsatt rykke opp, men det er allerede seks poeng opp til Aalesund på toppen. Borte har laget spilt to kamper. Det har blitt seier 2-1 mot KFUM, samt et 0-2 tap mot Sandnes Ulf. Start var gjennom en turbulent periode da Kjetil Rekdal sin tid som trener var omme, og har vel ikke helt vist den ønskede fremgangen i etterkant av det. Siste kamp var dog bra. Svake Strømmen ble sendt hjem fra Sparebanken Sør Arena med 0-4.   

Start bør være best her. Laget har ambisjoner om opprykk. 

10. Notodden – Ham Kam 
Kamp 10 er en meget viktig kamp i bunnsjiktet av OBOS-ligaen. Ham Kam gjester Idrettsparken på Notodden, og begge lagene trenger desperat poeng. 

Notodden styrte unna nedrykk med tre poeng sist sesong, og har igjen startet alt annet enn bra. Fire poeng er satt inn på konto av de første 18 mulige. Det er nedrykkstall, og fremgang kreves. I øyeblikket skiller bare målforskjell laget fra direkte nedrykk. Hjemme har Notodden bare spilt to ganger. Først 1-1 mot Skeid, deretter et knepent 0-1 tap mot gode Aalesund. Siste kamp ble vunnet 2-0 borte mot Tromsdalen. Et lyspunkt i den svake starten, er at laget har møtt meget sterke lag i innledningen. Kanskje viser seieren mot bunnlaget Tromsdalen at det allikevel er håp.   

Ham Kam har skuffet stort. Vi vet at laget hadde ambisjoner om spill høyt oppe på tabellen. Etter seks spilte har lager bare skrapt sammen fem poeng. Det er bare et lite poeng ned til nedrykk, og skuffelsen er nok stor rundt Briskeby på Hamar i øyeblikket. Borte har Ham Kam en uavgjort og to tap. Laget har ennå ikke scoret på fremmed gress. Det ble 0-1 i serieåpningen mot Skeid i Oslo. Etter det et nytt tap med 0-2 mot Nest-Sotra, før det ble målløst i kampen mot svake Strømmen på Strømmen Stadion. Siste kamp endte også 0-0 hjemme mot Sogndal. 

Viktig kamp i bunnen. Helt åpent. Vi bruker alle tre tegnene. HUB 

11. Sandnes Ulf – Sandefjord 
Sandefjord reiser fra Vestfold til Sandnes i kamp 11. Begge lag med fine starter på sesongen. 

Sandnes Ulf har kommet bra i gang. Endte i midtsjiktet sist sesong, og det blir spennende å se om det kan bli noe mer denne gangen. Er inne på plass sju, med bare et lite poeng opp til kvalikspill om opprykk etter seks spilte. Hjemme på Sandnes Stadion har det blitt et tap, en seier og en uavgjort hittil. 0-0 mot Nest-Sotra ble etterfulgt av seier 2-0 mot Start, før det ble tap 2-3 mot KFUM i den hittil siste hjemmekampen. Siste kamp endte med seier 3-2 over Ham Kam på Briskeby Stadion.   

Sandefjord rykket ned i fjor, og har en klar målsetning om å gjøre oppholdet i OBOS-ligaen til bare en sesong. Innledningen har vært bra. Laget ligger i øyeblikket på andre plass, som vil gi direkte opprykk. Laget fra hvalfangerbyen må anses som favoritter sammen med Aalesund i så måte. Borte har det så langt blitt en seier og to poengdelinger. En sterk 2-0 seier på Raufoss, ble etterfulgt av svake 3-3 mot bunnlaget Tromsdalen og mye bedre 2-2 mot Start i Kristiansand. Sandefjord er ubeseiret på sine seks spilte, og er på sitt beste meget bra. 

Tøff kamp for opprykksplasserte Sandefjord, som vi dog ikke tror taper. UB 

12. Skeid – Raufoss 
I kupongens siste kamp tar Raufoss turen ned til hovedstaden og møtet med Skeid. Begge lag greit i gang med henholdsvis åtte og 10 poeng. Begge lagene rykket opp sist sesong. 

Skeid sitt unge og tilnærmet samme lag som rykket opp sist sesong har startet greit. Åtte poeng av de første 18 er på konto, og så langt har det blitt to tap, to uavgjorte og to seire. Hjemme på Nordre Åsen har Skeid imponert. 2-1-0 og ennå ingen baklengsmål er flotte tall. Borte har det vært annerledes, og bare et lite poeng er spilt in av ni mulige. Tapene har dog kommet mot gode Aalesund og Ullensaker/Kisa. Skeid som hadde sin storhetstid på 1950 og 60 tallet er et friskt innslag tilbake noe nærmere toppen i norsk fotball. Vi tror dog ikke laget blander seg inn i opprykkskampen denne sesongen. Det er mye talent, men muligens blir stabiliteten utfordringen for trener Tom Nordli. 

Raufoss rykket opp sammen med Skeid sist sesong. Lagene vant hver sin avdeling i Post Nord-ligaen. Laget ankommer Oslo med to poeng mer enn hjemmelaget på konto etter seks spilte. Er i øyeblikket inne på en kvalikplass for spill om opprykk (plassene 3-6) Raufoss er et bra bortelag, og har vunnet to og tapt en ute på tur. Seirene har kommet mot Nest-Sotra med 2-1 og Sogndal med sterke 3-1. Tapet kom i Kristiansand på Sparebanken Sør Arena med 1-2 mot Start. Vi tror Raufoss vil gjøre en fin innsats, og sette sitt preg på årets OBOS-liga. 

Jevnt i kupongens avsluttende kamp tror vi. Heller ørlite mot gjestene, men vi tar med alle tre tegnene på det store spillet. UB (HUB på 432 rekker spillet)

96-rekkeren: 
1. Stabæk - Brann UB
2. Haugesund - Bodø/ Glimt UB
3
. Molde - Mjøndalen H
4. Ranheim - Vålerenga HB
5. Sarpsborg 08 - Kristiansund H
6. Tromsø - Odd B
7.  Jerv - Ullensaker/ Kisa B
8. Kongsvinger - Tromsdalen H
9. Nest-Sotra - Start B
10. Notodden - HamKam HUB
11. Sandnes Ulf - Sandefjord UB
12. Skeid - Raufoss UB

432-rekkeren: 
1. Stabæk - Brann HUB 
2. Haugesund - Bodø/ Glimt UB 
3
. Molde - Mjøndalen H 
4. Ranheim - Vålerenga HB 
5. Sarpsborg 08 - Kristiansund H 
6. Tromsø - Odd UB 
7. Jerv - Ullensaker/ Kisa B 
8. Kongsvinger - Tromsdalen H 
9. Nest-Sotra - Start B 
10. Notodden - HamKam HUB 
11. Sandnes Ulf - Sandefjord UB 
12. Skeid - Raufoss HUB

Klikk her for å levere din tippekupong